Hlavní obsah

Nové knihy - Arnošt Lustig, Child & Preston i Leo Kessler

Léto se přehoupnulo do září, ale v okurková sezóna, alespoň co se týče knižního trhu, ne a ne skončit. Ale i tak se najde pár zajímavých titulů: například novela Arnošta Lustiga Dívka s jizvou, thriller Hřbitovní tanec z pera pánů Lincolna Childa a Douglase Prestona, nebo válečný román Lea Kesslera Jízda smrti.

Článek

Arnošt Lustig: Dívka s jizvou

Autor předkládá novou prózu, která vznikla přepracováním stejnojmenné povídky. Podle této knihy připravuje režisér Milan Cieslar (mj. Krev zmizelého, Duše jako kaviár apod.) nový film.

V příběhu se setkáváme s Jitkou Thelénovou, vychovávanou v Pražském ústavu pro rasově čisté dívky. Tam se dostala po smrti svých rodičů, kteří se stali obětí teroru po atentátu na Heydricha. V hlavní hrdince se sváří právě probuzená ženskost s nenávistí vůči všem, kdo se podíleli na ztrátě jejích nejbližších.

Mladá fronta, 112 str., váz., 219 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston: Hřbitovní tanec

Američtí autoři Lincoln Child a Douglas Preston mají na svém kontě již deset napínavých thrillerů.

William Smithback Jr., význačný reportér listu New York Times, byl brutálně zavražděn ve svém bytě na Upper West Side. Jeho manželka Nora byla při útoku poraněna. Několik očitých svědků za útočníka označilo souseda z domu. Colin Fearing byl podle nepotvrzených výpovědí před deseti dny pohřben. Objevily se neoficiální zprávy o tom, že zvláštní agent FBI Pendergast se o tento případ zajímá…

BBart, překlad Věroslava Ončáková, 352 str., váz., 249 Kč

Leo Kessler: Jízda smrti

Leo Kessler, vlastním jménem Charles Whiting, píšící ještě pod několika pseudonymy, bojoval v Druhé světové válce v západní Evropě. Je autorem více než 200 knih, jež zahrnují vojenskou historii, špionáž, životopisy a akční romány.

Úderný pluk SS Wotan se právě zdecimovaný vrátil z tažení na Moskvu. Přeživší veteráni mají jen pár dní na zotavenou, než dorazí čerstvé posily, a pak se spolu s nováčky musí ihned pustit do výcviku pro další bojovou operaci. Vůdce totiž nadnesl smělý plán obklíčení a zničení milionové sovětské armády západně od Stalingradu mezi řekami Don a Doněck...

Baronet, překlad Jan Lusk, 192 str., váz., 199 Kč

Kathy Letteová: Manželství na dobu určitou

Australská autorka Kathy Letteová se proslavila jako mistryně slovních hříček a komediálních situací, které často a trefně zaměřuje na mužskou polovinu lidstva.

Lucy je vdaná už tak dlouho, že by oddací list měla mít napsaný klínovým písmem. Když ji Jasper po osmnácti letech opustí, je ochromená hrůzou. Co si teď počne s údržbou auta a kdo bude při gruntování tahat těžký nábytek? Už ani nemluvě o věčně rebelující patnáctileté dceři Tally, která z rozpadu rodiny obviňuje právě svou matku.

Motto, překlad Ina Leckie, 352 str., váz., 298 Kč

Steve Berry: Pařížská pomsta

Populární americký autor Steve Berry se ve svém díle věnuje historické fikci a thrillerům. Pařížská pomsta patří do druhé kategorie.

Cotton Malone odešel do výslužby s naivní představou, že bude trávit poklidné dny ve svém kodaňském antikvariátu. Brzy je ale vtažen do nebezpečné mise. Odhaluje zákeřné plány Pařížského klubu - společenství miliardářů zamýšlejícího zmocnit se vlády nad globální ekonomikou. Malone se vydává na zběsilou honbu za ztraceným pokladem Napoleona Bonaparta, protože je to podle všech indicií jediný způsob, jak zabránit finanční zkáze celého světa.

Domino, překlad Hana Pernicová, 408 str., váz., 269 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám