Hlavní obsah

Unifiction by mohli být novými J.A.R.

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Unifiction chystá novou desku Knírek na polovinu září. Jedna z nejoriginálnějších mladých českých kapel se vyznačuje potrhlým humorem, ale také vynikajícími instrumentálními schopnostmi.

Článek

"Extrovertní hudební kabaret Unifiction přichází s novým EP. Pětice muzikantů připravila řadu nových skladeb, které představí na podzimním turné. Album vychází pod hlavičkou Championship a o zvuk se postará Ecson Valdéz ze studia Biotech. CD s názvem Knírek bude na trhu v polovině září," uvedl mluvčí skupiny Robert Klár.

Unifiction představují potřebný políček zdegenerované české pop scéně. Jejich potrhlé songy absorbovaly rock, jazz, funk i osmdesátkový popík a vytvořili si tak vlastní vtipně bláznivý styl.

Typická je pro ně vyšperkovanost v hudební i textové stránce, neustále překvapující nové zvuky a slova se valí ze všech stran, syntezátorové svisty jsou přerušovány zatěžkanými kytarovými riffy, a parodicky zjemnělý zpěv zase hrozivým rapem. Inteligentní rapové texty opepřené různými úchylnostmi připomínají styl legendárního Oty Klempíře z J.A.R.

V roce 2008 vydali Unifiction první "velkou" oficiální desku Kryptozoologie, která se setkala s kladným ohlasem u hudebních kritiků. Samotné koncerty s řadou kostýmních a scénických nápadů pak připomínají divadlo.

Nejbližší vystoupení chystají na 17. září v pražském Kaštanu a 18. září v Chapeau Rouge. Do Brna (Starý pivovar) se přesunou 21. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám