Hlavní obsah

Film Kajínek je v kinech nadále úspěšný

Právo, kul

Zájem diváků o zpracování případu Jiřího Kajínka trvá. Po rekordním prvním promítacím víkendu, kdy během čtyř dnů přišlo do českých kin 119 182 diváků, zaznamenal film velký úspěch i v dalších dnech. Během druhého víkendu, od 12. do 15. srpna, jej vidělo 93 150 diváků.

Článek

„Hovořit v tomto případě o víkendu nemá příliš smysl,“ říká ředitel distribuční společnosti Hollywood Classic Entertainment a producent filmu Igor Konyukov.

Úspěšný film i o všedních dnech

„Kajínek totiž popírá zavedená distribuční pravidla silných víkendů a slabších všedních dnů a jeho denní návštěvnost je téměř vyrovnaná bez ohledu na to, zda je úterý nebo pátek. Všem divákům děkujeme za zájem, naše pocity se nedají vůbec popsat.“

„Od některých kinařů máme dojaté telefonáty, že lidé zůstávají sedět na svých místech nehnutě i během celých závěrečných titulků a v několika případech začal sál po představení dokonce tleskat. To je prý naprosto výjimečné,“ doplňuje druhý z producentů Petr Jákl st.

Kajínek rovněž zdolává rekordní čísla zdejší filmové distribuce. Čtvrtmilióntý divák přišel minulou sobotu odpoledne a spolu s pondělními diváky má Kajínek na svém kontě už více než 300 tisíc návštěvníků.

 Jiří Kajínek uvidí film ve středu

Sám Jiří Kajínek, který si odpykává doživotní trest ve vězení v Karviné, uvidí film nesoucí jeho jméno ve středu odpoledne. Producenti mu ho přijedou promítnout přímo do věznice.

„Vstupné po něm chtít nebudeme, svými technickými připomínkami ke scénáři si ho odpracoval. Do návštěvnosti filmu ho tedy nebudeme počítat,“ směje se režisér filmu Petr Jákl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám