Hlavní obsah

Výrok "Jste nejlepší publikum na světě" je podle lidí největší klišé v rocku a popu

Novinky, Stanislav Dvořák

Často opakovaný výrok "jste nejlepší publikum na světě" by si muzikanti měli propřístě rozmyslet. Nikdo jim totiž nevěří. Lidé to považují za úplně nejprovařenější klišé ve světě rocku a popu, ukázala anketa Novinek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

"Jste nejlepší publikum na světě!" volají muzikanti s oblibou. Někdy ještě dodají, že to neříkají všude. Nevěřte jim.

Článek

Výrok "Jste nejlepší publikum na světě", odcházení z pódia, ačkoliv je v programu předem připravený přídavek a také oznamování konce kariéry a následné "překvapivé" comebacky jsou podel veřejnosti největší klišé

Pro první klišé hlasovalo skoro padesát procent  čtenářů, pro druhé patnáct a pro třetí dvanáct.

Do první desítky se dostalo také obligátní rozbíjení nástrojů, svlékání se na pódiu, pokřikování "já vás neslyším" na publikum, natáčení společných kýčovitých singlů pro charitu, přidávání "jé baby" do textů, nošení černých brýlí a natáčení duetů s vlastní dcerou.

I film má svá klišé 

Anket navázala na velmi úspěšnou o filmových klišé. Za největší klišé považují účastníci ankety to, že hlavního hrdinu nelze trefit, i kdyby na něj střílelo deset samopalů najednou. Druhý největší počet hlasů po "střílecím klišé", které dostalo 35 procent, obdrželo klišé "smrtonosná okecávačka". Jde o scény, kdy má padouch na mušce hlavního hrdinu a začne nesmyslně vysvětlovat kdo, co a proč místo toho, aby ho zabil. Okecávačka získala 11 procent hlasů.

Velmi oblíbené je také třetí klišé "pereme se podle pořadníku", které dostalo osm procent hlasů. Jak název napovídá, zde jde o scény, kdy je hrdina napaden několika protivníky, ale ti se s ním z neznámých důvodů neperou současně a nechají se vždy "vyřídit" jeden po druhém.

TOP TEN

1. Jste nejlepší publikum na světě

2. odcházení z pódia, ačkoliv je v programu předem připravený přídavek

3. oznamování konce kariéry a následné "překvapivé" comebacky

4. rozbíjení nástrojů

5. svlékání se

6. pokřikování "já vás neslyším" na publikum

7. kýčovité singly pro charitu

8. "jé baby" v textu

9. nošení černých brýlí

10. natáčení duetů s vlastní dcerou

Reklama

Výběr článků

Načítám