Hlavní obsah

V Lidicích točily stovky komparzistů davovou scénu z roku 1945

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lidicích se ve čtvrtek točila davová scéna. Mezi dobrovolníky, kteří přišli na natáčení nového českého filmu, se našli i pamětníci, kteří si připomněli tryznu, které se v Lidicích zúčastnili před 65 lety. Film Lidice se začal natáčet koncem července.

Článek

Snímek, jehož základem je scénář Zdeňka Mahlera, obtížně sháněl sponzory a v době příprav změnil i režiséra. Místo Alice Nellis, která nemohla vzhledem k akutní borelióze a neurologickým problémům pokračovat v náročných přípravách, bude filmové drama natáčet Petr Nikolaev.

Film Lidice nabízí pohled na tragický osud obce z neobvyklé perspektivy: prostřednictvím příběhů tří mužů, jejichž osudy ovlivnily osobní vztahy a nevěra. Jde o příběh plný emocí, který poukazuje na to, jak zdánlivé maličkosti mohou změnit chod dějin a způsobit tragédii. V hlavních rolích se objeví Karel Roden, Martha Issová i Zuzana Bydžovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám