Hlavní obsah

Provozovatel Novy dostal od rady pokuty ve výši 430 000 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila tento týden společnosti CET 21, která provozuje televizi Nova, tři pokuty o celkové výši 430 000 korun. Pokuty rada udělila také České televizi a Primě, informovala předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

Článek

Největší pokutu 250 000 korun dostala CET 21 za to, že v prosinci 2009 v seriálu Ordinace v Růžové zahradě odvysílala skrytou reklamu na obchodní řetězec Tesco. Dalších 100 000 korun musí firma zaplatit za odvysílání záběrů nevhodných pro děti v Kriminálce New York II dne 23. února letošního roku. Zbylých 80 000 dostala společnost za nedostatečné oddělení reklamy na společnost Danone ze dne 16. května 2008.

České televizi udělila rada pokutu 50 000 korun za neoddělenou reklamu na sponzora časomíry společnost Oční klinika Horní Počernice. Reklamu opakovaně odvysílal program ČT24 letos v únoru. Prima dostala tento týden pokutu 5000 korun, jelikož 4. března letošního roku překročila ve večerních hodinách povolený hodinový limit reklamy o deset sekund.

Rada dále udělila společnosti MTV Networks satelitní licenci na 12 let k provozování kanálu Spike pro muže. Kromě ČR bude moci program vysílat v Polsku, Rusku, Maďarsku, Rumunsku, Izraeli, Jihoafrické republice, Nigérii, Keňi, na Ukrajině a Slovensku.

Licenci pro provozování kabelové a satelitní televize získala nově vzniklá společnost Fashion TV. Dosavadním majitelem licence k vysílání stejnojmenné televize byla společnost Carolinas Corporation.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám