Hlavní obsah

Nevydávejte Jacksona, nechtěl by to, zlobí se Will.i.am z Black Eyed Peas

Novinky, Stanislav Dvořák

Will.i.am ze skupiny Black Eyed Peas se opřel do správců dědictví zesnulého Michaela Jacksona, s nímž před smrtí osobně spolupracoval. Nelíbí se mu, že se budou vydávat nahrávky z Jacksonova archívu, které on sám na veřejnost nepustil.

Článek

Nedávno bylo stanoveno datum vydání první posmrtné desky krále popu na listopad. Dosud neznámý materiál zůstal na zpěvákových harddiscích ve studiu.

"Jak to, že budete vydávat Michaela Jacksona, když tu není, aby tomu požehnal?" rozčílil se Will.i.a.m., který s ním natáčel těsně před smrtí. Z jejich spolupráce vyšlo pouze pár remixů.

Dodal fakt, který potvrzují všichni Jacksonovi kolegové, že byl velmi pečlivý až puntičkářský a staral se o vše od vokálů až po detaily aranží.

Takhle by to nechtěl

"Byl perfekcionista a takhle by to nechtěl," řekl o připravované desce, "tohle se nemělo dostat ven. Teď, když už není součástí toho procesu, co to dělají? Proč vydávat desku takhle? Myslím si, že je to k němu neuctivé, protože byl můj přítel."

Listopadová deska by měla obsahovat deset neznámých songů. Jeden z Jacksonových manažerů, Frank DiLeo, řekl, že král popu zanechal na harddiscích okolo 100 hotových písniček, které z různých důvodů nikdy nevyšly. Některé z nich jsou poměrně nové (spolupráce s Akonem, Will.i.amem apod.), ale některé až z 80. let.

Obavy, že se dědicové budou snažit zpeněžit cokoliv bez ohledu na Michaelovu pověst, se objevily už dříve. Finanční lákadlo je jednoduše příliš velké. Dědicové uzavřeli letos smlouvu o vydání série alb, která jim zaručuje zisk minimálně 200 miliónů dolarů. Půjde o nový materiál i o výběry, dále je připravena videohra, DVD kompilace či nové vydání prvního Jacksonova sólo alba Off the Wall, které poprvé vyšlo v roce 1979. Bude obsahovat i dosud nevydané nahrávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám