Hlavní obsah

Will Ferrell vytáčí drsné poldy. Kritici nevědí, jestli je génius, nebo blázen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro filmy s Willem Ferrellem je docela příznačné, že se recenze ve významných médiích zásadně liší. Dopadá to tak i s novinkou The Other Guys (Benga v záloze). Jedni nenávidí jeho úchylný infantilní styl, druzí milují absurditu jeho filmů, mířících mimo svět středoproudových hollywoodských komedií.

Článek

The Other Guys natočil režisér Adam McKay, který s Ferrellem spolupracoval na filmech Zprávař: příběh Rona Burgundyho a Ricky Bobby: nejrychlejší jezdec.

Tento známý americký komik, který se často objevuje po boku Bena Stillera a Owena Wilsona, se proslavil i filmy Zoolander, Starsky a Hutch, Nesvatbovi, Bratři z donucení a Mládí v trapu.

Parodie policejních klišé z 80. let

Ferrel si v The Other Guys zahrál zbabělou kancelářskou krysu, která sice pracuje na policii, ale na první pohled se liší od ostatních svalnatých superpoldů. Jeho partnerem se nečekaně stal Mark Wahlberg, jehož komický potenciál podle recenzí zůstal nevyužitý.

Podle serveru Hollywood Reporter režisér Adam McKay "odvedl dosud nejlepší práci". List Variety ale převážně kritizuje - vyčítá filmu nedůslednost, vypadá prý jako něco mezi parodií a standardním policajtským filmem z osmdesátých let (chybí jen Mel Gibson).

Ze začátku má Ferrell hodně místa pro improvizaci ve svém typickém stylu "svéhlavé dítě v těle čtyřicátníka", ale ve druhé polovině se film soustředí na normální zápletku a gagů ubývá. Když se dva hlavní představitelé oddělí, zbude prý jen "nanicovatá montáž" jejich dvou příběhů.

Film v Americe právě vstupuje do kin, v ČR bude mít premiéru v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám