Hlavní obsah

Ozzy a Iommi se usmířili, ale Black Sabbath to patrně zpět nevrátí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozzy Osbourne a kytarista Tony Iommi prohlásili, že ukončili svůj spor o jméno Black Sabbath. Ozzy žaloval bývalého kolegu v roce 2009, protože vydělával na této cenné značce sám a nechtěl se dělit s dalšími třemi zakládajícími členy Black Sabbath.

Článek

"Obě strany jsou rády, že to mají za sebou a mohou v budoucnu zase spolupracovat. Chtěly by také oznámit, že nešlo o nic osobního, ale vždy jen o obchod," stojí v oficiálním tiskovém prohlášení.

Osbourne žaloval Iommiho v roce 2009 a požadoval rovné rozdělení zisků pro všechny čtyři členy.

Návraty a další rozpady

Tomu, že ve špatných vztazích mezi Osbournem a Iommim není nic osobního, se dá jen těžko uvěřit. Nehrají spolu a není známo nic konkrétního o možné spolupráci. Po zářivém začátku sedmdesátých let věčně zfetovaného Osbourna ze skupiny vyhodili a Black Sabbath pak prošli řadou personálních změn. Málokdo čekal, že se Osbourne vzchopí a nastartuje tak úspěšnou sólo kariéru.

Black Sabbath zaznamenali několik oživení (např. v roce 2007 vystoupili v původní sestavě v Praze), ale idylka neměla dlouhého trvání.

Při koncertech používá název Black Sabbath jen Iommi, autor kultovních kytarových riffů Iron Man či Paranoid, ale nevymyslel ho. Za název písničky Black Sabbath a posléze i název skupiny je zodpovědný basista Geezer Butler.

Reklama

Výběr článků

Načítám