Hlavní obsah

Nová DVD - Prokletý ostrov, Kniha přežití i Na hraně temnoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani přes svátky vydavatelství nezahálela a vy se můžete na svém DVD přehrávači podívat například na vynikající drama Marina Scorseseho Prokletý ostrov, postkatastrofický film Kniha přežití, nebo na návrat Mela Gibsona v thrilleru Na hraně temnoty.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Prokletý ostrov

Režisér Marin Scorsese natočil psychologický thriller Prokletý ostrov podle knižní předlohy Dennise Lehaneho a do hlavní role obsadil svého dvorního herce Leonarda DiCapria.

Píše se rok 1954 a policejní maršál Teddy Daniels a jeho nový parťák Chuck Aule jsou pověřeni, aby na odlehlém ostrově vyšetřili záhadné zmizení několikanásobné, zkušené vražedkyně, které se podařilo utéct z téměř hermeticky uzavřené léčebny. Vyšetřovatelé se tak nedobrovolně dostanou na zapomenutý ostrov, kde obklopeni podezřívanými psychiatry a jejich nebezpečnými psychopatickými pacienty, začínají tušit, že ne vše je zde takové, jak se na první pohled zdá.

Shutter Island, USA 2010, 137 min., české titulky, režie: Martin Scorsese, hrají: Leonardo DiCaprio, Michelle Williamsová, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Patricia Clarksonová, Max von Sydow, Emily Mortimerová...

Kniha přežití

Postapokalyptickou vizi Ameriky přináší akční film Kniha přežití. Hlavním hrdinou je osamělý bojovník Eli, který žije a bojuje za naději.

Jen jediný muž v tomto zničeném světě chápe, jakou moc má Eli ve svých rukou, a je rozhodnut ji získat pro sebe: Carnegie, samozvaný despotický vládce improvizovaného města zlodějů a zabijáků. Carnegieho adoptivní dceru Solaru Eli fascinuje z jiného důvodu: nabízí naději na život lepší, než jaký panuje v říši jejího otce. Ani pro jednoho z nich ale nebude snadné ho přesvědčit, aby se svých plánů vzdal...

The Book of Eli, USA 2010, 118 min., české titulky, režie: Albert Hughes, Allen Hughes, hrají: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunisová, Ray Stevenson, Jennifer Bealsová...

Na hraně temnoty

Stárnoucí akční hvězda Mel Gibson se objevuje v hlavní roli poprvé od roku 2002. Vrací se v roli mstitele v thrilleru Na hraně temnoty.

Detektivovi Thomasovi Cravenovi umírá v náručí jeho vlastní dcera. Během vyšetřování její vraždy proniká Thomas stále hlouběji do nebezpečného světa zločinů velkých korporací, vládního krytí a vražd, které je mají utajit. Jeden z nájemných vrahů, kteří zametají a čistí důkazy, ho navede směrem, jež změní pátrání na divokou temnou cestu až na hranici vykoupení.

Edge of Darkness, USA, 2010, 108 min., české titulky, režie: Martin Campbell, hrají: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Shawn Roberts, Denis O'Hare...

 Nové sčítání hlasů

Dokumentární drama nahlíží pod povrch událostí kolem nejkontroverznějších prezidentských voleb v dosavadní historii USA, kdy proti sobě stáli republikán George W. Bush a demokrat Al Gore.

Když se původní volební výsledky z Floridy ukáží jako neprůkazné, padne rozhodnutí přepočítat hlasy. Ovšem toto rozhodnutí je velmi kontroverzní a musí rozhodnout Nejvyšší soud. Proces řídí charismatický texaský republikán James Baker, který se pokouší získat podporu veřejnosti pro přepočet...

Recount, USA, 2008, 115 min., režie: Jay Roach, hrají: Kevin Spacey, Bob Balaban, Ed Begley Jr., Laura Dernová, John Hurt...

Velké podmořské dobrodružství 3D

Velké podmořské dobrodružství je fascinující výlet ve formátu 3D do světa pod hladinou. Napínavá a dlouhá cesta mořské želvy napříč světovými oceány nabízí vedle dobrodružství i úchvatný pohled na barevný mořský život.

Cestou na druhý konec světa provede želví průvodkyně diváky kalifornským chaluhovým lesem, australským Velkým bariérovým útesem a mexickou Roca Partida - domovem tisíce žraloků, pokochá se baletem mant, doprovodí vznešené procesí kladivounů, z úkrytu bude sledovat nelítostný lov perutýnů a zafandí delfínům při fotbalovém zápase.

OceanWorld 3D, Velká Británie, 2009, 81 min., český dabing, režie: Jean-Jacques Mantello

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám