Hlavní obsah

V Hradci Králové začíná 16. ročník hudebního festivalu Rock for People

Novinky, Lucie Poštolková

V sobotu začíná předfestivalový večírek Rock for People pro nedočkavé. Organizátoři připravili letos nabitý hudební koktejl, téměř 170 hudebních interpretů vystoupí na osmi pódiích. Festival potrvá čtyři dny, končí v úterý 6. července.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nedělní večer festivalu bude patřit britské skupině The Prodigy.

Článek

V sobotu láká program Rock for People na kapely Simple Muffin, The Cornflakes, Mother's Angels a Mandrage. Neděle je ve znamení supin iLLBiLLY HiTEC a The Prodigy. Pondělí a úterý slibuje větší výběr. Kromě britských Archive, Muse, americké Juliette Lewis, vystoupí také Editors, The Subways, Morcheeba, NOFX a mnohé další.

Přestože nejvíce lidí se na festival chystá v neděli, už v pátek se v poledne otevřelo stanové městečko. Do samotného areálu pustí organizátoři fanoušky až v sobotu 3. července ve 14 hodin.

Letos si vzali organizátoři za úkol vytvořit co nejlepší podmínky do tropického počasí. Slibují více stínu, více mobilních záchodů a na 130 pivních kohoutů. K areálu letiště bude opět zajištěna kyvadlová doprava z Hlavního nádraží s intervaly 15 až 30 minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Utajenou hvězdou Rock For People je Jello Biafra

Letošní ročník festivalu rock For People láká především na britské Muse, které na ostrovech zbožňují, na Prodigy, spojující thrash s taneční elektronikou a na...

Výběr článků

Načítám