Hlavní obsah

Letní scéna Ungelt na Hradě pod širým nebem

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již šestým rokem přispívá do prázdninové nabídky divadelních představení a koncertů pod širým nebem také Letní scéna Ungelt, která sídlí v malebném zákoutí Hradčan pod Loretou na Novém Světě. Vybrané tituly z repertoáru Divadla Ungelt nabízejí vynikající herecké osobnosti v kvalitní režii. Letos se bude na Novém Světě hrát od 14. června do 20. srpna.

Foto: Miroslav Zajíc, Právo

Vilma Cibulková a Miroslav Etzler jsou protagonisty hry Láskou posedlí.

Článek

Na dřevěné scéně se objeví během sezóny beznadějně vyprodaný Ledňáček hereckého tria František Němec, Petr Kostka  a Alena Vránová. Chantal Poullainovou a Oldřicha Kaisera uvidí diváci opět ve hře Šest tanečních hodin v šesti týdnech. Kaiser je rovněž hlavní postavou hořké komedie Jeffreymu je šoufl a s Jiřím Lábusem vystoupí letos i v hostujícím představení U Tlučhořů podle populárního rozhlasového seriálu.

Láskou posedlí a Origami

Vilma Cibulková a Miroslav Etzler jsou protagonisty hry Láskou posedlí, Cibulková s Helenou Dvořákovou, Pavlem Baťkem a Vojtěchem Kotkem se objeví na letní scéně i ve španělské hře s dobrodružnou zápletkou a tajuplným s názvem Origami, která měla nedávno v Ungeltu premiéru. A Jana Štěpánková se Zlatou Adamovskou excelují v ženské komedii Na útěku.

Foto: archiv, Právo

V Divadle Ungelt se hraje Origami.

Pět let patří k programu Letního Ungeltu i koncerty, na něž si Marta Kubišová zve hosty. Letos to budou Petra Janů, Marie Rottrová, Hana Hegerová, Věra Špinarová, Lucie Bílá, Kamil Střihavka, Václav Neckář, Richard Krajčo, Aneta Langerová a Jiří Schmitzer. Pět koncertů se uskuteční na začátku a pět na konci sezóny Letního Ungeltu. Pokud počasí dovolí, celkem se pod širým nebem na Novém Světě odehraje 54 představení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám