Hlavní obsah

Devět nominovaných filmů soutěží o Cenu Pavla Kouteckého

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos počtvrté přihlašovali dokumentaristé své filmy do klání o Cenu Pavla Kouteckého (tragicky zesnulý režisér filmu Občan Havel). Z rekordních více než sto přihlášených snímků nominuje porota devět, ze kterých vzejde při vyhlášení v pondělí 7. června v Divadle Archa jediný vítěz. Režisér vítězného díla získá finanční odměnu ve výši 100 tisíc korun.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Na cenu Pavla Kouteckého byl nominován také Filip Remunda a Vít Klusák s filmem Český mír. Dvojice se proslavila zejména filmem Český sen.

Článek

Nominovány jsou filmy 59/184/84 Lukáše Kokeše, Český mír Filipa Remundy a Víta Klusáka, Mám ráda nudný život od Jana Gogoly ml., dále pak Nebe Peklo Davida Čálka, Přízrak svobody II Karla Žaluda, Mlčeti zlato Tomáše Kudrny, Šil jsem u Kubiše Pavla Štingla, Země snů Martina Ryšavého a Ženy SHR Martina Duška a Ondřeje Provazníka.

„Velký zájem řady dokumentaristů o tuto cenu přičítám především spojení se jménem Kouteckého a ojedinělé možnosti pro režiséry dokumentů získat finanční ocenění,“ říká jedna ze zakladatelek ceny a producentka Občana Havla Jarmila Poláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám