Hlavní obsah

U2 ruší vystoupení na Glastonbury a odkládají turné kvůli Bonově operaci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská skupina U2 nevystoupí jako hlavní hvězda festivalu Glastonbury a její zámořští fanoušci si budou přinejmenším muset počkat déle, než uvidí své idoly na pódiu. Zpěvák Bono je po operaci zad.

Článek

Padesátiletému zpěvákovi náhle dočasně ochrnula noha a musel se podrobit operaci, píše internetový server BBC. "Jsem z toho zdrcený," uvedl Bono. "Chtěli jsme tam opravdu být a udělat něco výjimečného." V Glastonbury měl zpívat 25. června a hned potom vyrazit na turné do Ameriky.

Neurochirurg Joerg Tonn uvedl, že zpěvák trpěl krutými bolestmi a částečně mu ochrnula noha. "Chirurgický zásah byl jediným možným postupem, aby se vyhnul dalšímu ochrnutí."

"Jeho prognóza je vynikající, ale aby byl výsledek léčby dlouhodobý, musí teď podstoupit rehabilitaci."

Skupina je podle slov manažera nešťastnou událostí zničená. Všichni litují více než milión fanoušků, kteří si koupili lístky a jimž narušili plány, ale nejdůležitější je, aby se Bono úplně uzdravil.

U2 prý speciálně pro Glastonbury napsali novou písničku. Bono osobně telefonoval pořadateli známého festivalu Michaelu Eavisovi a ten uvedl, že z konverzace bylo jasné, že U2 jsou velmi zklamaní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám