Hlavní obsah

Atraktivní umělecká aukce v Praze nabídne sběratelské skvosty

Právo, Peter Kováč

Ve středu v podvečer se v Topičově salonu na Národní třídě v Praze uskuteční nejatraktivnější umělecká aukce letošní jarní sezóny, kterou připravila společnost 1. Art Consulting Brno - Praha. Všech jednapadesát nabízených děl patří mezi mimořádné sběratelské skvosty.

Článek

Za 2,8 miliónu bude nabízena luneta barokního malíře Karla Škréty ze zámecké obrazárny v Mělníce, za 2,7 miliónu bude v dražbě raný obraz Rybník Františka Kupky, za 4,8 miliónu se bude prodávat kubistické zátiší Emila Filly, za 4,8 miliónu pohled na dvůr v Kácově od Jana Zrzavého a za 1,2 miliónu Modrý křik Mikuláše Medka.

Největší zájem investorů se čeká při dražbě Tří žen v lázni od Rudolfa Kremličky. Obraz, který patří mezi nejpůsobivější díla českého neoklasicismu meziválečných let, měl kdysi ve své sbírce spisovatel Karel Čapek.

Dražba začíná na částce 2,6 miliónů korun a organizátoři předpokládají, že konečná cena by mohla být rekordem za Kremličku na českém trhu. Celkově se budou ve středu dražit umělecká díla v hodnotě 45 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám