Hlavní obsah

Premiéry - Exmanželka za odměnu, Serge Gainsbourg, Podivní i Proměna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento čtvrtek vstupuje do kin romantická komedie Exmanželka za odměnu, horor Podivní, životopisný snímek Serge Gainsbourg, mystický thriller Proměna a norská komedie Bezva chlap.

Článek

Exmanželka za odměnu

Romantická komedie Exmanželka za odměnu svedla dohromady herecké hvězdy Jennifer Anistonovou a Gerarda Butlera.

Na Milo Boyda, smolařského lovce odměn, se usměje štěstí, když dostane za úkol vystopovat a předat spravedlnosti svou bývalou manželku, reportérku Nicole Hurley. Domnívá se, že ho čeká snadná odměna, ale Nicole mu zmizí, aby sledovala stopu vražedného spiknutí. Oba bývalí partneři neustále stupňují finty, kterými se jeden druhého snaží obelstít - do chvíle, než zjistí, že jim jde oběma o život.

The Bounty Hunter, USA, 2010, 110 min., české titulky, režie: Andy Tennant, hrají: Jennifer Anistonová, Gerard Butler, Gio Perez, Joel Garland, Jason Kolotouros...

Podivní

Hororovou klasiku George Romera The Crazies předělal do moderní podoby režisér Breck Eisner.

Po požití kontaminované vody začnou obyvatelé amerického městečka podléhat nekontrolovatelné potřebě násilí a příšerná jatka eskalují do anarchie. V pokusu o zadržení epidemie armáda uzavře oblast i přes to, že v ní nechá několik zdravých lidí. Šerif David Dutton, jeho těhotná žena Judy a několik dalších zjistí, že jsou v pasti. Jsou nuceni spojit se v boji o přežití.

The Crazies, USA/Spojené arabské emiráty, 2010, 101 min., české titulky, režie: Breck Eisner, hrají: Timothy Olyphant, Radha Mitchellová, Joe Anderson, Danielle Panabakerová, Christie Lynn Smithová...

Serge Gainsbourg

Francouzský životopisný snímek přináší příběh bouřliváka Serge Gainsbourga, který byl provokatér a skandalista stejně jako skvělý hudebník a umělec.

Pyšné Francii zazpíval parodii Marseillaisy v rytmu reggae, v přímém přenosu si zapaloval cigarety bankovkami, svedl sex-symbol Brigitte Bardotovou v dobách její největší slávy, jeho duet s Jane Birkinovou “Je t'aime... moi non plus“ odmítli hrát v několika zemích kvůli obscénnímu textu.

Gainsbourg (Vie héroique), Francie/USA, 2010, 130 min., české titulky, režie: Joann Sfar, hrají: Eric Elmosnino, Lucy Gordonová, Laetitia Castaová, Doug Jones, Anna Mouglalisová...

Proměna

Francouzský mysteriózní thriller Proměna má výborné obsazení, v hlavních rolích uvidíte Sophii Marceauovou a Monicu Bellucciovou.

Jeanne, pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu, odhalí zvláštní tajemství své identity.

Don't Look Back, Francie/Itálie/Lucembursko/Belgie, 2009, 111 min., české titulky, režie: Marina de Van, hrají: Sophie Marceauová, Monica Bellucciová, Andrea Di Stefano, Thierry Neuvic, Brigitte Catillonová...

Bezva chlap

Komedie Bezva chlap je film o našich bolestných pochybeních, je poctou pohlaví, které má daleko k dokonalosti a světovou kampaní proti malicherným puntičkářům, kteří dnes vládnou lidstvu.

Ulrik se právě vrátil z basy. S rodinou si nerozumí a tak se obrátí na přátele, gangstery lokálního charakteru. Ti mu seženou první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu?

En ganske snill mann, Norsko, 2010, 105 min., české titulky, režie: Hans Petter Moland, hrají: Stellan Skarsgard, Bjorn Floberg, Gard B. Eidsvold, Jorunn Kjellsby, Bjorn Sundquist...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám