Hlavní obsah

Zpěvák Tomáš Klus po Andělech: Pro ten pocit zatím není slovo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akademie populární hudby udělila při předávání Andělů cenu Tomáši Klusovi v kategorii Zpěvák roku. Klus se vyznal z toho, že jej prvenství zaskočilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Klus s vítězným Andělem

Článek

V sobotu jste získal na Andělech prvenství v kategorii Zpěvák roku. Před ceremoniálem jste říkal, že se cítíte mezi dalšími nominovanými Petrem Kolářem a Jarkem Nohavicou jako outsider. To vás muselo prvenství dost překvapit.

Vzhledem ke jménům dalších dvou nominovaných jsem si netroufl ani doufat. Proto nejde popsat pocit, když jsem při vyhlášení slyšel své jméno. Na to zatím nebylo vynalezeno slovo, a to mě mrzí. Budu po něm pátrat v knihách.

Jaký máte názor na průběh letošních cen?

Mám ze sobotního večera nesmírnou radost. Lidé, kteří se dívali na přenos v televizi, mi potvrdili, že se atmosféra z Incheba Areny přenesla i k nim. Podle mě se večer podařil. Velmi mile mě překvapila moderátorka, potěšilo mě vystoupení kapel a nejvíc, a to nemyslím vůbec sebestředně, jména vítězů. Došlo k jakési cenové renesanci, protože vyhrávali mladí lidé i nová jména.

Vyzval jste diváky, aby vyměnili politickou reprezentaci. Co vás k tomu vedlo?

Udělal jsem to já a udělala to i Aneta Langerová. Myslím si, že to byla jedinečná příležitost, jak dát najevo, že jsou zde mladí a neklidní. My dva jsme dostali možnost přednést náš názor před mnoha lidmi. Byla to jedinečná příležitost předat naši myšlenku lidem, aby ji oni případně proměnili v čin.

Reklama

Související témata:

Související články

Aneta Langerová: Ráda jsem Ewě pogratulovala

V sobotu 17. dubna byly rozděleny ceny Akademie populární hudby Anděl 2009. Zpěvačkou roku byla zvolena Ewa Farna a Aneta Langerová, jež zvítězila v kategorii...

Výběr článků

Načítám