Hlavní obsah

Filmový festival přináší Varům milióny, přesto chce město snížit dotace

– Karlovy Vary
Právo, vor

Mezinárodní filmový festival (MFF) přinese ročně do Karlových Varů na tržbách více než 130 miliónů korun. Vyplývá to z analýzy, kterou nechal vypracovat prezident festivalu a herec Jiří Bartoška v souvislosti s jednáním o letošních dotacích ze strany města.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jiří Bartoška a primátor Karlových Varů Werner Hauptmann (vpravo) na tiskové konferenci, jejíž tématem byla také výše dotací pro filmový festival.

Článek

Letos se totiž město na MMF chystá přispět pouze částkou 6,5 miliónu korun, zatímco loni to bylo osm miliónů.

Primátor: škrty jsou kvůli krizi

„Z analýzy vyplývá, jak je festival pro Karlovy Vary přínosný,“ vysvětlil Bartoška a dodal, že chce město Karlovy Vary požádat o dorovnání loňské výše příspěvku.

Karlovarský primátor Werner Hauptmann (ODS) zdůvodnil snížení festivalové dotace celkovými škrty v městském rozpočtu kvůli krizi. Konstatoval, že se ale rada bude finanční podporou MFF znovu zabývat a zastupitelstvu navrhne zvýšení na loňskou částku.

„Žádost musí projednat radní a zastupitelé, ale já osobně jsem narovnání příspěvku na loňskou výši nakloněn. Máme v ruce argumenty od pořadatelů festivalu, kteří nám poprvé přesně spočítali, jaký finanční přínos město z této akce má. Je to přesvědčivý materiál,“ řekl Hauptmann.

Reklama

Související články

Katka bude soutěžit v Karlových Varech

Nový časosběrný dokument režisérky Heleny Třeštíkové Katka o osudu mladé narkomanky, který vstoupí do českých kin 25. února, bude soutěžit za Českou republiku...

Výběr článků

Načítám