Hlavní obsah

Headlinerem Benátské noci bude nejrockovější bluesman Gary Moore

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista a zpěvák Gary Moore, osmapadesátiletá blues-rocková legenda, bude zahraničním headlinerem hudebního festivalu Benátská noc (30.7. -1.8.).

Článek

Koncert bude zajímavý už tím, že Moore se u nás v ČR moc nevyskytuje. Pořadatelé ho uvedli jako headlinera prvního dne festivalu (30. července).

Gary Moore sice výrazně zapracoval v bluesových vodách, ale bluesoví puristé ho za pravého bluesmana nepovažují, protože koketoval s tvrdšími žánry a některé jeho skladby jsou spíše klasický rock ze 70. až 80. let.

Začínal ve Velké Británii během šesté dekády minulého století, hrál s Thin Lizzy, B.B. Kingem či kapelou Skid Row (nejedná se o metalovou skupinu Skid Row, ale o starší dublinskou sestavu stejného jména, která hrála bluesrock).

Pak se vydal na úspěšnou sólo kariéru a vydal desítky alb. K jeho známým nahrávkám patří např. Parisienne Walkways či Out In The Fields a Still Got the Blues.

Také Die Happy, Stratovarius a Richard Müller

Na Benátské noci také vystoupí také Krokus, Fiction Plane (syn Stinga), Die Happy, Stratovarius, The Answer, či z domácích Richard Müller, Mig 21, No Name, David Koller, Toxique, Kamil Střihavka, Miro Žbirka a další.

Do konce dubna lze koupit cenově zvýhodněné vstupenky na celý festivalový program za 1018 korun  prostřednictvím portálu ticketstream.cz a ve všech prodejnách Čedoku a Firo Tour, nebo VIP luxusní vstupenky za 2518 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám