Hlavní obsah

Tobruk má premiéru v Polsku, prodává se i v Číně

Novinky, Stanislav Dvořák

Válečné drama Václava Marhoula Tobruk bude 8. dubna slavnostně uvedeno ve Varšavě. Projekce, kterou organizuje český zastupitelský úřad, by se měli zúčastnit ministři obrany ČR a Polska a také polští veteráni od Tobruku.

Článek

"Ve Varšavě se film představí také na renomovaném festivalu Jewish Motifs International Film Festival (20. - 25. dubna), který se řadí mezi největší evropské přehlídky filmů zaměřené na židovskou tématiku. Do soutěže v kategorii nejlepší hraný film byl vybrán mezinárodní výběrovou komisí složenou z režisérů, scenáristů a kritiků," sdělila Naďa Machková z agentury 2media.

Tobruk byl v roce 2009 nominován na evropskou filmovou cenu a na filmovém festivalu v texaském Austinu dostal hlavní cenu poroty za scénář hraného filmu.

V dubnu putuje na mezinárodní filmový festival v Houstonu, kde je film horkým kandidátem na jednu z cen tzv. Remi Award.

Snímek je známý také v Asii a Austrálii. Jak doplnila Machková, DVD se prodávají na trzích s pirátskými kopiemi v tak exotických zemích, jako jsou Indonésie či Čína. Tam je ale Tobruk prezentován jako akční "řež".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám