Hlavní obsah

Tý Tý: Nejčastěji oceněný Šíp divákům vynadal, Gott by vzal i prezidenta

• Aktualizováno

Předávání cen Tý Tý udělovaných tvářím a pořadům z televizní obrazovky v přímém přenosu z pražského Divadla na Vinohradech začalo v sobotu výpadkem. Moderátor Karel Šíp se rozjel s nasazením, ale bez ozvučení. Málokde na světě se asi stane, že moderátor večera si odnese nejvíce cen. Šípovi se to stalo na základě hlasovaní diváků na internetu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Šíp předávání cen Tý Tý nejen moderoval, ale sám i dvě dostal. Společně s Karlem Gottem byl nejúspěšnější tváří z obrazovky

Článek

V pomyslném souboji celoplošných televizí nejvíce bodů získala Česká televize, protože nejvíce ocenění posbíraly pořady a osobnosti spojené s jejím vysíláním, zatímco za TV NOVA se prosadily jen s ní spojené tváře. TV Prima nezískala žádné ocenění.

Osobnost zpravodajství Karel Voříšek (TV NOVA) poděkoval snad každému včetně svého snadno zapamatovatelného jména. "Výborná řeč Karlíku," reagoval Šíp, který se však začal ztrácet v tom, kde končí děkovačka a začíná obstrukce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Voříšek soudí, že tváří zpravodajství se stal nejen díky TV Nova, ale i svému dobře zapamatovatelnému jménu.

V publicistice si trofej odnesl Václav Moravec (ČT), tedy, jak moderátor večera poznamenal, publicista kladoucí otázky, nikoliv investigativní. Nominován byl spolu s ním dokonce i Radek John a Josef Klíma, kteří se v publicistice už přes rok neobjevili.

Zpěvačkou roku se stala Lucie Vondráčková, kterou vyhlášení hodně překvapilo. V kategorii mužské se očekávalo vítězství Karla Gotta a... a stalo se. Král českého popu se stal i Absolutním vítězem Tý Tý.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott slíbil, že o přízeň diváků bude bojovat dál.

Jen nebylo jasné, proč Gott řekl před děkovačkou Šípovi: "... a nedělej to!" Gott s díky odmítl Šípovu myšlenku, že by se mohl a chtěl stát prezidentem. Nicméně na odchodu se smíchem dodal: "No ale, kdybyste nenašli vhodnějšího kandidáta..."

Šíp divákům za cenu vynadal 

Osobností televizní zábavy (podle Šípa nejsmutnější kategorie) se stal Karel Šíp (ČT). "A já ještě říkám, že sháním simkarty," řekl Šíp, který žertoval na účet dřívějšího vítězství Ivety Bartošové a telefonujícího Jiřího Pomejeho. Šíp v duchu jím vypíchnutého národního rysu divákům vynadal: "Proč až teďka! Proč jste to neposlali dřív, když jsem byl mladší a hezčí."

Otýtýovanou herečkou se stala Hana Maciuchová, která divákům vzkázala: "Jste grandi!" A byli grandi dvojnásobní, protože oceněným hercem se stal její seriálový partner ze seriálu Ulice (TV NOVA)  Rudolf Hrušínský ml.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hana Maciuchová byla vyhlášena herečkou roku.

Do Dvorany slávy ankety Tý Tý uvedla Jiřina Jirásková filmového historika a publicistu Karla Čáslavského, kterého ocenila jako "světlonoše obdivu k filmovému umění".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Čáslavský vstoupil do Dvorany slávy a přebral ocenění z rukou Jiřiny Jiráskové.

Pořadem roku se stala Šípova Všechnopárty (ČT). Mezi seriály dostalo nejvíce hlasů diváků Vyprávěj (ČT), které tak prorazilo dlouhou nadvládu Ordinace v růžové zahradě.

Objevem roku s největším počtem sms poslaných během večera se stal zpěvák a vítěz Superstar Martin Chodúr (TV NOVA).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák Martin Chodúr se pro diváky stal Objevem roku.

Vítězové cen Tý Tý za rok 2009
Osobnost zpravodajstvíKarel Voříšek
Osobnost publicistikyVáclav Moravec
ZpěvačkaLucie Vondráčková
Zpěvák a Absolutní vítězKarel Gott
Osobnost televizní zábavyKarel Šíp
HerečkaHana Maciuchová
HerecRudolf Hrušínský
Osobnost uvedená do Dvorany slávyKarel Čáslavský
Pořad rokuVšechnopárty
SeriálVyprávěj
Objev rokuMartin Chodůr

Reklama

Výběr článků

Načítám