Hlavní obsah

České muzeum hudby pořádá výstavu německého hip hopu a techna

– Praha

V Českém muzeu hudby v Praze bude od 20. března do 19. dubna probíhat výstava Musik+X. Cílem je seznámit české návštěvníky se současnou německou populární hudbou a přiblížit německý jazyk.

Foto: Krumphanzl Michal, ČTK

V Českém muzeu hudby v Praze bude od 20. března otevřena výstava o současné německé hudbě s názvem Musik+X.

Článek

Návštěvníci si budou moci poslechnout německý hip hop, techno nebo umístit do speciální poštovní schránky dopis kapele Tokio Hotel.

Výstava je rozdělena do čtyř bloků v různých místnostech. Každá z nich se soustředí na jiný druh hudby. Ve všech jsou sluchátka a velká obrazovka s minifilmy o kapelách a ukázkami hudby.

Hned u vchodu návštěvníky upoutají dekorace vztahující se k teenagerské skupině Tokio Hotel. Vidět lze třeba model pokoje oblepeného plakáty oblíbené skupiny, ale třeba i milostné dopisy, které fanoušci kapele posílají. Druhá místnost se zaměřuje na hip hop, třetí na nezávislou muziku a poslední na techno.

Podle Simona-Pelandy z Goethova institutu je cílem výstavy seznámit české návštěvníky se současnou hudební produkcí v Německu a zároveň podnítit Čechy ke studiu němčiny.

Foto: Krumphanzl Michal, ČTK

Výstava přibližuje německý jazyk a kulturu prostřednictvím současné hudby.

Pozvánky na výstavu poslali organizátoři do všech pražských a středočeských škol. Výstava může posloužit i jako zajímavý doplněk při výuce němčiny.

Více informací se dá najít na webových stránkách www.goethe.de/mux. Z výstavy si návštěvníci mohou odnést dárek. Vlastnoručně si tam mohou vyrobit placku, která se přišpendluje na oblečení, za odměnu pak dostanou od Goethova institutu CD s ukázkami hudby. V rámci výstavy se pořádá také fotografická soutěž o ceny Goethova institutu.

Jde o putovní výstavu, kterou už viděli lidé v Pobaltí, v Budapešti a nedávno v Bratislavě. Po pražské zastávce se exponáty převezou do Jižní Ameriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám