Hlavní obsah

Coenové uvedou remake filmu, který kdysi natočil Čech Herbert Lom

Novinky, Stanislav Dvořák

V roce 2011 by se měl do kin dostat film Gambit bratří Coenů, který není ničím jiným než novou verzí snímku Gambit s Herbertem Lomem. Lom je český herec, který byl na západě slavný hlavně v 60. a 70. letech. Objevil se mimo jiné v sérii komedií s inspektorem Clouseauem.

Článek

O remaku Gambitu už se v zahraničí píše několik let. Aktuálně uvádějí filmové stránky IMDB, že premiéra byla stanovena na rok 2011.

Coenové napsali scénář už před časem a tentokrát ho prý nebudou sami režírovat. Mluvilo se o roli pro Colina Firtha, který to ale popřel. Další nepotvrzené zprávy spekulovaly o účasti Sandry Bullockové, Hugha Granta a Bena Kingsleyho.

Původní Gambit z roku 1966 je krimi komedie o dvou zlodějích (Michael Caine a Shirley MacLainová), kteří chtějí připravit pana Shahbandara (Herbert Lom) o vzácnou starožitnost. Film režíroval Ronald Neame.

Herbert Lom, který patří ve světě k nejznámějším Čechům, se narodil v bohaté pražské rodině v roce 1917. Debutoval v dnes už zcela zapadlém romantickém filmu Žena pod křížem (1937) a před válkou utekl do Anglie. Od roku 1942 do roku 2004 natočil v zahraničí obrovské množství filmů, z nichž nejslavnější jsou komedie o inspektorovi Clouseauovi (hrál jeho nadřízeného) a Poklad na stříbrném jezeře.

Reklama

Výběr článků

Načítám