Hlavní obsah

Alexandra Burkeová má talent, špičkovou desku zatím ale nenatočila

Novinky, Stanislav Dvořák

Alexandra Burkeová je další z mladých hvězdiček, které do světa popu vyplavil televizní X Factor. Se svým debutem Overcome útočí hlavně na fanoušky komerčnější odnože současného R & B.

Článek

Dobrá zpráva je, že deska Overcome není úplný odpad, což bývá u absolventů televizních  soutěží normální. Obsahuje ale některé typické zlozvyky dnešního R & B, ať už je to přeplácanost syntezátorovými efekty či v některých skladbách monotónní, sterilní bicí z počítače.

Na druhou stranu je tu třeba balada The Silence, celkem vkusná a naznačující, že Alexandra by se mohla vypracovat do kategorie "něco jako Whitney Houstonová za mlada". Velmi vyniká pátý track ve stylu poslední desky Amy Winehousové (Bury Me) a lehce motownská You Broke My Heart.

I když zhruba polovinu alba vyplňuje diskotéková vata, zpěvačce nelze upřít talent a hlas. Její syté a přesto mírně zastřené výšky se příjemně rozlévají hlavně v baladách. Paradoxně si to nejvíc vychutnáte až v bonusu (coververze Hallelujah), který plně odhaluje její vokální schopnosti.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám