Hlavní obsah

Sofa Surfers nápaditě spojují rockové vlivy s trip-hopem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražského Paláce Akropolis přijede 26. března jedna z nejzajímavějších evropských skupin současnosti. Experimentátoři Sofa Surfers znějí tak trochu jako Massive Attack s ozvěnami alternativního rocku.

Článek

Dub, trip-hop, psychedelický rock, nic není tomuto mezinárodnímu souboru cizí. Sofa Surfers vznikli v devadesátých letech a tvoří je čtyři vídeňští muzikanti a zpěvák, tanečník a herec nigerjiského původu Mani Obeya.

Už debutový singl Sofa Rockers inspiroval známého rakouského DJe  Dorfmeistera k remixu a debutové album Transit jim přineslo mezinárodní renomé.

Skupina pak přes svůj nekomerční zvuk proniká i na MTV, jezdí na festivaly po celé Evropě a věnuje se také remixům. Své skladby jim poskytli takové hvězdy, jako je jazz-funkový klasik Roy Ayers či legendární Ennio Moricone. Proslavili se také propojením hudby a multimédií při živých vystoupeních.

Po roce 2000 vydali např. alba Constructions a Sofa Surfers, známé jako červené album. V Akropoli chtějí představit koncertní verzi novinky Blindside, která vyjde přesně v den koncertu.

Vstupenky za 300 až 350 korun jsou v prodeji v síti Ticketpro nebo v Paláci Akropolis.

Reklama

Výběr článků

Načítám