Hlavní obsah

Královna soulu Aretha Franklin letos vydá dlouho očekávané studiové album

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejslavnější soulová zpěvačka na světě Aretha Franklin se po několikaleté odmlce hodlá vrátit s plnohodnotným studiovým albem. Malou ochutnávku z nového materiálu už o víkendu připravila v Detroitu.

Foto: Profimedia.cz

Aretha Franklin

Článek

Deska se má jmenovat Aretha: A Woman Falling out of Love a zpěvačka tentokrát sama napsala několik skladeb. Je také spoluproducentkou alba, které by mělo být na pultech koncem března. O této desce se ale mluví už několik let, její vydání bylo dlouho oddalováno.

Tucet nových písní je prý inspirován vztahem, který měla autorka a interpretka před pár lety. Spolupracovalo na nich také několik gospelových zpěváků a herec Billy Dee Williams, který natočil recitaci.

Dnes 68letá Aretha Franklin, přezdívaná královna soulu, prožila největší slávu v 60. a 70. letech, kdy byla několik let neustále v Top Ten amerických hitparád a získávala téměř každý rok několik cen Grammy. Byla známa také tím, jak fantasticky přetvářela popové či folkové písničky od Beatles, Simona a Garfunkela, Otise Reddinga. Vydala desítky soulových, gospelových i jazzových alb a příležitostně vystupuje dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám