Hlavní obsah

Schimanski měl být homosexuál, říká představitel slavného komisaře

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Götz George (71), který se po celé Evropě proslavil rolí komisaře Schimanského, byl podle agentury DPA znechucen tím, že je Schimanski moc "macho". Jednou proto navrhl, aby se z něj v posledním díle vyklubal gay.

Článek

"Před lety jsem to navrhnul pro poslední díl, protože mě štvalo, že je ta postava pořád stylizována do velkého "macho". Ale byl to spíš vtip, takový obrat by figuru úplně zničil. Když se Schimanski rozloučí, bude to potichu, ne spektakulárně," vysvětlil německý herec.

Přestože George už překročil sedmdesátku, hodlá natočit ještě další díly seriálu. V únoru se bude točit epizoda Schuld und Sühne (Vina a pokání).

Götz George natáčel seriál Místo činu od roku 1981 do roku 1991. Od roku 1997 pak následovala série Schimanski s 15 díly. Hrál i v desítkách jiných filmů, ale většinový divák si ho stejně spojuje výhradně se Schimanským. Některé z jeho snímků jsou velmi uznávané, např. americko-německý film Nic než pravdu, fiktivní příběh, v němž předstupuje před soud nacistický zločinec Josef Mengele a obhajuje svůj život.

Reklama

Výběr článků

Načítám