Hlavní obsah

Film Protektor se před vyhlášením Oscarů představí na festivalu v Palm Springs

Novinky, Karolina Zarzycká

Herci Jana Plodková a Marek Daniel spolu s režisérem Markem Najbrtem, scenáristou Benjaminem Tučkem a producentem Milanem Kuchynkou osobně představí film Protektor na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs. Jeho 21. ročník se koná od 5. do 18. ledna.

Foto: archiv, Novinky

Jana Plodková spolu s dalšími protagonisty filmu osobně představí Protektor v americkém Palm Springs.

Článek

Festival v sekci Awards Buzz: Best Foreign Language Film nabízí přehlídku filmů, které jsou nominovány na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Letos bude v Palm Springs v této sekci k vidění 41 filmů. Protektor bude uveden na třech projekcích.

Na webových stránkách festivalu je vyzdviženo především pozoruhodné, neotřelé umělecké vyznění snímku, příběhu osudové lásky manželské dvojice Hany a Emila, která na pozadí válečného dramatu v letech 1939 až 1942 prožívá vlastní drama soukromé.

„Jsme hodně zvědavi na reakce amerického publika. Jestli budou pokračovat ty pozitivní, které máme z dosavadních  projekcí v USA, jak z festivalu v Denveru, tak dalších prezentací, tak budeme spokojení,“ svěřil se producent Milan Kuchynka.

Českou premiéru měl Protektor 22. září, světu se představil na Londýnském filmovém festivalu 28. října a v listopadu získal cenu pro nejlepší hraný film na prestižním Starz Denver Film Festivalu. Film vznikl podle scénáře Roberta Geislera, Benjamina Tučka a Marka Najbrta -  který jej také režíroval, ve společnosti Negativ v koprodukci s Českou televizí a společnostmi UPP a Soundsquare. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám