Hlavní obsah

Metallica, Slayer i Anthrax na Sonisphere festivalu potvrzeny, předprodej lístků začal

– Mimoň
Novinky, Karolina Zarzycká

Fanoušci trash metalu si mohou mnout ruce. Organizátoři Sonisphere festivalu potvrdili, že na jednodenní putovní festival, který se bude konat 19. června na letišti Hradčany v Mimoni, dorazí trojice Metallica, Slayer a Anthrax, doplněná o kapely Mastodon a Heaven&Hell. Předprodej vstupenek již začal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Metalliky James Hetfield na pražském koncertě v Edenu

Článek

V době začátku předprodeje pořadatelé, agentura C.A.R.P. Entertainment, oznamují první potvrzené headlinery: Metalliku, Slayer a Anthrax. Prozatím se českým fanouškům ani nesnilo o tom, že by právě vyjmenované kapely někdy viděli pohromadě naživo.

Festival Sonisphere bude našlapaný tvrdší kytarovou muzikou. Slibný line-up naznačují minulé ročníky, které se po Evropě konaly ve Velké Británii, Švédsku, Nizozemsku, Španělsku, Německu a Finsku. Letos kromě těchto zemí přibudou Česká republika, Polsko, Švýcarsko, Turecko, Rumunsko a Bulharsko.

Festival Sonisphere

je putovní jednodenní festival, který vznikl v roce 2009 ve Velké Británii. Uplynulý ročník se uskutečnil v šesti zemích Evropy jako jednodenní, a v Anglii poté také jako dvoudenní.

V roce 2009 byla průměrná návštěvnost v jednotlivých zemích 40 až 60 tisíc lidí.  Na jednotlivých akcích vystoupily například kapely Prodigy, Nine Inch Nails, Korn, Slipknot, Linkin Park nebo Lamb of God.

Festival proběhne na dvou velkých pódiích a jedné talent scéně, na které se představí i výběr toho nejlepšího z českých kapel. Lístky jsou od pátku 11. prosince 2009 v předprodeji v sítích Ticketpro a Musictiket za 1690 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám