Hlavní obsah

Havlovo Odcházení se v lednu vrací zpět do pražské Archy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radokova úspěšná inscenace Havlova Odcházení se v lednu vrátí na jeviště pražského Divadla Archa. Projekt se může uvádět jen v době, kdy je v Česku představitel hlavní role Jan Tříska. A protože má začátkem roku čas, uskuteční se od 18. ledna do 3. února dalších dvanáct repríz. Předprodej vstupenek byl už zahájen.

Foto: Viktor Kronbauer, Právo

Hra Václava Havla Odcházení měla v roce 2008 premiéru na mnoha evropských divadelních scénách.

Článek

Hra spisovatele, dramatika a bývalého prezidenta České republiky Václava Havla patřila díky aktuálnosti i umělecké náročnosti k nejsledovanějším premiérám roku 2008. Příběh o odchodu jednoho a příchodu druhého politika k moci nepostrádá originalitu ani humor, od premiéry v květnu 2008 v Arše se objevil i na řadě dalších scén doma i v zahraničí.

Vstupenky v prodeji

Lístky se prodávají v cenách od 490 do 690 korun. Studenti se na místa k stání dostanou za 220 korun. V hlavních rolích se opět vedle Jana Třísky objeví Zuzana Stivínová, Vlasta Chramostová a Ivan Řezáč. Odcházení mělo dosud v Arše téměř pět desítek repríz.

Jan Tříska v Česku vystoupí i v rámci Pražského jara, kdy bude na jednom z jeho koncertů recitovat. Na přelomu května a června se objeví opět v Divadle na Jezerce, kde při svých pražských návštěvách exceluje spolu s Janem Kačerem a Janem Hrušínským ve hře Yasminy Rezy o životě a o schopnosti umět žít, nazvané Kumšt.

Tuto inscenaci nastudoval i ve spolupráci s autorem scény Janem Štěpánkem v pořadí už pátý Jan tvůrčího týmu – Jan Hřebejk.

Reklama

Související témata:

Související články

Havlovo Odcházení ve Filadelfii

Americká premiéra hry Václava Havla Odcházení se má uskutečnit v květnu 2010 ve Wilma Theater ve Filadelfii se slavným hollywoodským hercem v hlavní roli...

Výběr článků

Načítám