Hlavní obsah

Johnny Depp v Tokiu propagoval svůj film Veřejní nepřátelé

Tokio

Herec Johnny Depp se dal u příležitosti japonské premiéry nového krimidramatu Veřejní nepřátelé v Tokiu slyšet, že jej snímek upoutal, protože se v dětství živě zajímal o světoznámého bankovního lupiče Johna Dillingera. Toho federální úřady v období velké hospodářské krize vyhlásily veřejným nepřítelem číslo jedna.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp

Článek

Depp přiznal, že považuje Dillingera, kterého nakonec zastřelila policie, za odvážného a charismatického muže a že zařadil proslulého gangstera mezi své idoly dětských let spolu s Busterem Keatonem a Charliem Chaplinem.

Deppův dědeček pálil načerno kořalku

Prozradil, že cítí jisté pouto mezi sebou a Dillingerem, protože jeho vlastní dědeček provozoval ilegální aktivity - načerno pálil alkohol - aby v Kentucky za hospodářské krize přežil.

Film Veřejní nepřátelé, mapující nejtvrdší období velké hospodářské krize, se točí okolo světoznámého gangstera Johna Dillingera (Johnny Depp) a jeho skupiny, jejíž součástí byli John "Zrzek" Hamilton (Jason Clarke), Homer van Meter (Stephen Dorff) a Alvin Karpis (Giovanni Ribisi).

Scény začínají roku 1933

Divák se s nimi setkává v roce 1933, kdy už je John známým bankovním lupičem. Jeho loupeže bývají perfektně naplánované a všichni členové jeho týmu pracují tak, jak mají. Nikdo nebývá zraněn a Dillinger má podporu veřejnosti. Je to charismatický a dobře vypadající gentleman, který je k civilistům vždy milý. Zásadně chce jen peníze banky, ne ty jejich. 

Johnny Depp

Magazín People vyhlásil 46letého Deppa nejpřitažlivějším mužem planety pro rok 2009. Otec dvou dětí získal tento titul již podruhé - poprvé v roce 2003. Pomyslnou korunu převzal Depp od nejatraktivnějšího muže roku 2008 - australského herce Hugha Jackmana.

Herec proslavený svými výkony ve filmech jako Střihoruký Edward nebo Piráti z Karibiku se tak zařadil po bok herců Brada Pitta a George Clooneyho, kteří se také stali nejpřitažlivějšími muži roku dvakrát.

Depp má se svou životní partnerkou, francouzskou zpěvačkou a herečkou Vanessou Paradisovou dceru a syna.

Na Dillingerovu stopu je samotným J. Edgarem Hooverem nasazen federální agent Melvin Purvis (Christian Bale) s úkolem Dillingera zastavit jakýmikoli dostupnými prostředky. Dillinger byl několikrát chycen, ale vždy dokázal uniknout nebo jinak obelstít spravedlnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám