Hlavní obsah

Nové knihy - Betty MacDonaldová, Jeffery Deaver i Sergej Lukjaněnko

V tomto týdnu se mezi knižními novinkami objevuje nové vydání humoristického románu Betty MacDonaldové Vejce a já, s nervy drásajícím příběhem Kříže u cesty přichází Jeffery Deaver a milovníky sci-fi potěší trilogie Lord z planety Země ruského autora Sergeje Lukjaněnka.

Článek

Betty MacDonaldová: Vejce a já    

Humorná vyprávění Betty MacDonaldové Vejce a já si u nás získala srdce čtenářů hned po prvním vydání v roce 1947. Od té doby zájem o román nepolevil a pravděpodobně nezapadne ani toto nové vydání.

Autorka líčí své zážitky na slepičí farmě, kterou spolu s manželem Bobem založili a zvelebili v zapadlém koutě amerického venkova. Začátky jsou všelijaké, vždyť městskému způsobu života uvyklá Betty se najednou octne v místě, kde lišky dávají dobrou noc, a musí spoléhat jen na sebe a svého muže. Její představy o idylickém životě uprostřed nádherné přírody berou rychle za své…

Argo, překlad Eva Marxová, 272 str., váz., 289 Kč

Jeffery Deaver: Kříže u cesty    

Autor napínavých příběhů přezdívaný „mistr dvojitého zvratu“ Jeffery Deaver přináší druhý příběh s agentkou Kalifornského úřadu vyšetřování a odbornicí na kinezickou analýzu Kathryn Danceovou.

Montereyský poloostrov zaplavil strach. U silnic se začaly objevovat kříže - nikoli ovšem jako pomníčky obětí nehod, ale jako zlověstné znamení z rukou vraha. Co kříž, to jeden člověk, který zemře velmi krutým způsobem jen proto, že vrahovi poskytl přístup k údajům o svém soukromí na internetovém blogu nebo na sociální webové síti. Složitý případ skončí na stole Kathryn Danceové...

Domino, překlad Jiří Kobělka, 356 str., váz., 299 Kč

Sergej Lukjaněnko: Lord z planety Země    

Nejpopulárnější ruský autor fantastické literatury Sergej  Lukjaněnko se v trilogii Lord z planety Země rozmáchl skutečně v kosmickém měřítku.

Odvážný mladík zachrání v parku holčičku před dotěrnou partou chuligánů. Ukáže se, že se jednalo o princeznu vzdálené hvězdné soustavy, která ho požádá o pomoc. Jeho souboj s nežádoucím nápadníkem je pouhou předehrou v lavině událostí: účastní se mezihvězdných válek kosmických civilizací a odhalí tajemství civilizace Rozsévačů.

Triton, Argo, překlad Pavel Weigel, Eva Bůžková, 532 str., váz., 298Kč

Alan Moore,  Stephen Bissette: Swamp Thing - Bažináč 2: Láska a smrt    

Některé komiksy fungují v žánru jako milník - a Sága o Bažináčovi je jedním z nich. Alan Moore si vzal staré a zapomenuté postavičky a vdechl jim nový život. A co víc, povedlo se mu vzkřísit hororový komiks, proti vůli cenzorů z CCA, pro něž byla kombinace nahoty, rozkládajících se zombií, incestu a nekrofilie příliš.

Alec Holland uhořel, jeho duše však žije dál. Po zemi kráčí ďábel, dává lidem rady do života a na pomoc si z pekla povolal řadu mrtvých. A zlu se může postavit jedině bytost, která možná kdysi byla člověkem. Americký jih nikdy nebyl nejdokonalejším místem pro život - teď se však stává dokonalým místem pro smrt...

BB art, Crew, překlad Viktor Janiš, 184 str., váz., 499 Kč

Čchiou  Siao-lung: Smrt ve stínu Mao Ce-tunga    

Bestseller emigranta z komunistické Číny, nyní profesora literatury na Washingtonské univerzitě, v němž se příjemně mísí erotika, politika a napětí s úryvky ze staré čínské poezie, podává autentické svědectví o měnící se tvářnosti asijské velmoci.

Autor vytvořil postavu kriminálního inspektora Čchena, zapáleného idealisty, básníka, přítele žen, milovníka dobrého jídla a v neposlední řadě oddaného straníka. Po objevení mrtvoly mladé ženy Kung, vzorné národní pracovnice, začíná Čchen vytrvale rozplétat předivo intrik, maskovaných jako zájem strany, ale ve svém důsledku jen směřujících k získání absolutní moci.

Nakladatelství XYZ, překlad Martin König, 408 str., váz., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám