Hlavní obsah

Backstreet Boys oklepali zašlé roky své slávy a skvěle se při tom baví

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsem na vánoční besídce v osmé třídě předváděla se spolužačkami pohybovými kreacemi našlapaný taneček na hit Everybody, nevěřila bych, že teď v páťáku vysoké školy budu nadšeně poskakovat na jejich koncertě. A skutečně, v pražské O2 Areně se sešly především fanynky, které zažily zlaté doby skupiny Backstreet Boys. A byl to oboustranně pamětnický večírek s trochou melancholie, ale i notnou dávkou nadsázky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Backstreet Boys v Praze

Článek

O comebacku tohoto boybandu by mohla okamžitě vzniknout dokonalá komedie. Představuji si to asi takhle: „Hej, kámo, už mě nebaví zpívat po svatbách a z těch peněz, co jsme vydělali nic nezbylo.“ „Jo, Nicku, zvedni zadek z gauče, trochu shoď a zkusíme to znovu.“ „Jdeme na to, však holky ještě nezapomněly.“ A skutečně, ačkoli se některým fanynkám už rýsovaly drobné vrásky kolem úst, o to nadšeněji vyzpívávaly celé texty nejprofláklejších hitů.

Nejsympatičtější na koncertě bylo, že si na nic nehrál, žádná megalomanská scéna a přepjaté efekty symbolizující návrat popových princátek. Scéna tvořená jedním projekčním plátnem, jedním DJjem obsluhujícím mixážní pult, čtyřmi zpěváky, čtyřmi tanečnicemi a čtyřmi židlemi. Na úvod kapela spustila rovnou svůj největší hit Everybody a publikum reagovalo nadšeně. Zazněly samozřejmě i slaďáky I'll Never Break Your Heart nebo I Want It That Way, při nichž fanynky demonstrovaly svou podporu rozžatými zapalovači.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Backstreet Boys v Praze

Jednoduše zábava

Nechyběly obvyklé taneční kreace, jež ozdobily i čtyři krásné ženy. Bylo vidět, že kluci si svůj návrat hodlají užít se vším všudy, ale zároveň je jim nad slunce jasné, že nikdy už to nebude to co dřív a celé vystoupení nepostrádalo nadhled a vtip. Dokonalé byly především krátké sestřihy filmů Matrix, Rychle a zběsile nebo Klub rváčů, kde si jednotliví členové vystřelili ze svého dřívějšího působení. Na pódiu pak předváděli nejrůznější grimasy, fotili sebe i fanoušky a zodpovědně sesbírávali všechny plyšáky, kteří na jeviště dolétly.

Turné k novému albu This Is Us ale přece jen hochy kapánek přecenilo. Odhadovaných pět tisíc návštěvníků se v obrovské kapacitě O2 Areny mírně rozplynulo. Přesto byla atmosféra skvělá a ještě lépe by koncert jistě vyzněl v menším komornějším prostoru. Přesto kapela dokázala, že přes občasné váhání (nevěřili byste třeba jaký výkon je slézt ze židle) stále má co nabídnout a songy z nového alba, například PDA, She's A Dream nebo Bigger, často fungovaly na diváky stejně jako ty léty prověřené.

A ačkoli drobná tělesná konstrukce Nicka Cartera je ta tam, jeho hlasová výbava je stále skvělá, stejně jako je tomu u ostatních členů bandu. Konečná série po předchozím nadhledu zpěváků dokázala, že se stále nechají strhnout a stanou k profesionálnímu výkonu. Celkově to ale spíš vypadá, že si kámoši vyrazili na jednu z posledních pánských jízd a rozhodli se ji plně vychutnat. A lidi to baví, proč tedy ne?

Celkové hodnocení: 60%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám