Hlavní obsah

Lambert z americké Superstar políbil v televizi muže a spustil lavinu protestů

Novinky, Stanislav Dvořák

"Nevkusné" a "vulgární" byly nejčastější výrazy, které slyšelo vedení televize ABC po přenosu udílení American Music Awards. Americké diváky pobouřilo, že zpěvák Adam Lambert políbil muže. Přišlo asi 1500 stížností.

Článek

Lambert, který nijak neskrývá, že je gay, prováděl na pódiu "neslušné pohyby" a pak se líbal s jedním členem kapely. Producenti show, kterou vysílala ABC, odmítají událost komentovat.

Lambert, který zazpíval svůj debutový singl For Your Entertainment, řekl, že jestli lidi rozčílilo jeho vystoupení, je to forma diskriminace. "Já se bavil, moji tanečníci se bavili, publikum v Nokia Thetre se bavilo," dodal mladík, který se proslavil v soutěži American Idol obecně známé jako Superstar.

Vlivná nátlaková skupina, která si říká Televizní rada rodičů a tvrdí, že bojuje za "slušný" obsah v televizi, pořad označila za nevkusný a vulgární. Její prezident Timothy Winter uvedl, že členové rady jsou pobouřeni.

Když v roce 2004 vyklouzlo v přímém přenosu z šatů prso Janet Jacksonové, stěžovalo si údajně až 500 000 lidí. Stalo se tak při přenosu Super Bowlu, což je pořad s extrémně vysokou sledovaností.

Lambert jako nový Mercury?

Adam Lambert je šestadvacetiletý zpěvák, který pochází z Los Angeles. Jako hudební vzory uvádí Freddieho Mercuryho, Michaela Jacksona a Lennyho Kravitze, z žen Pink, Beyonce, Aguileru a Madonnu. Ve své výrazně homosexuální stylizaci kombinuje image krále rock'n'rollu Little Richarda a zmíněného Mercuryho. Ve finále American Idol i přes svůj dobrý výkon neuspěl. Porazil ho Kris Allen.

Kytarista a zakladatel skupiny Queen Brian May na jaře naznačil, že by s nimi Lambert mohl zpívat. Byl by již druhým náhradníkem po smrti geniálního Freddieho Mercuryho. Čtyřletá spolupráce se zpěvákem Paulem Rodgersem byla letos po dohodě obou stran ukončena.

Anketa

Protestovali byste, kdyby se v české televizi líbali dva muži?
Ano
49,9 %
Ne
50,1 %
Celkem hlasovalo 3370 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám