Hlavní obsah

Helena Vondráčková pokřtila své nové album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka Helena Vondráčková v pondělí za účasti desítek fanoušků v restauraci pražského Divadla Hybernia pokřtila své nové album Zůstáváš se mnou. Kmotry alba se stali Bára Basiková a zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek, který s Vondráčkovou účinkuje v muzikálu Mona Lisa a na nové album Vondráčkové přispěl skladbou Zas mě líbej.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Helena Vondráčková

Článek

"Původně jsem ji nepsal pro Helenu, ale pak jsem si řekl, že ji snad ani klukům z Kabátu pouštět nebudu. Zjistil jsem, že to není bigbít, tak jsem se to rozhodl změkčit jako pro ženskou a Helena si ji vzala," oznámil Vojtek.

Druhou kmotrou alba byla Basiková, která s Vondráčkovou na její novince nazpívala duet Mám toho dost. "Helena vždycky byla mojí inspirací a vzorem, profesionálem, jaký se jen tak nenajde," podotkla Basiková.

Křest nahrávky, na které se vedle osvědčených autorů Michala Davida či Leška Wronky autorsky podílel také kytarista a.m. almala, bývalý člen skupiny Anety Langerové, na pondělním křtu provázela také autogramiáda s fanoušky Vondráčkové. Zároveň se slevou mohli koupit její nové nahrávky i vstupenky na vánoční koncerty Vondráčkové v pražské Lucerně 19. a 20. prosince, na němž ji doprovodí skupina Charlie Band. Mezi hosty se na nich představí také zpěvačka Šárka Vaňková a skupina No Name, která je podle výsledků posledního ročníku ankety Český slavík nejpopulárnější slovenskou kapelou v České republice.

"Moc mě potěšilo, že členové kapely považují účast na mém koncertu za čest," řekla Vondráčková, která se snažila album sestavit zejména z tuzemské původní tvorby.

Přesto jsou na desce i převzaté písně, například coververze skladby Billyeho Joela She's Always A Woman, kterou přezpívala s českým textem Zdeňka Rytíře Vím málo. Bonusem je skladba Bohouše Josefa A tak splácím léta zlá z muzikálu Mona Lisa, v němž Vondráčkovou čekají poslední představení.

Zatím poslední album, speciální výběr z větší části nevydaných nahrávek s názvem Blázen, kdo se lásky zříká s podtitulem Hity & rarity, představila Vondráčková loni v listopadu. Nedávno vyšlo i DVD s názvem Live, které zaznamenává její loňský vánoční koncert v pražské Lucerně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám