Hlavní obsah

Rod Stewart dělá kraviny, seženeme zpěváka ze Simply Red, říká skupina Faces

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Faces nemůže ani cítit svého bývalého zpěváka Roda Stewarta. Dlouho s ním vyjednávali o obnovení původní sestavy kvůli turné v roce 2010 a nakonec jim řekl, že bude raději vystupovat sólo. Zbytek Faces by ho chtěl nahradit Mickem Hucknallem ze Simply Red, ale ten ještě neřekl své ano.

Článek

Hádky zpěváků se skupinami se v poslední době množí (minulý týden Steven Tyler a Aerosmith), uražené výkřiky a ultimáta z obou stran plní stránky hudebních magazínů.

Rod Stewart si chce příští rok prezentovat hlavně své CD Soulbook, což mu pravděpodobně vynese víc peněz, než kdyby vystupoval jen jako člen skupiny. Zbývající členové, kytarista Ron Wood, bubeník  Kenney Jones a klávesák Ian McLagan, tedy hledají nového zpěváka.

“Jestli to neuděláme brzy, jeden z nás odejde. Čekali jsme a čekali, až Rod řekne ano, a teď nakonec řekl ne, dělá si na svým shitu," řekl doslova McLagan americkému Billboardu.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Simply Red v Praze

Faces se dali znovu dohromady v roce 2008 a vzbuzovalo to velké naděje. Stewart s Woodem měli údajně pracovat i na nových skladbách, ale později se ukázalo, že šlo jen o fámu. Navíc Wood už nemá moc času, je stále členem Rolling Stones.

McLagan dodal, že ho bavila nedávná spolupráce s několika zpěváky na jedné benefiční akci v Londýně, kde zpívali třeba Mick Hucknall a Paul Carrack. “Myslím, že je to vlastně víc vzrušující s různými zpěváky a basisty, možná s několika hosty, dalším kytaristou a tak dále."

Hucknall prý bude určitě požádán, aby se zúčastnil turné. Otázka je, jestli o to bude mít zájem, protože spojení se skupinou ze 70. let určitě nepotřebuje. Sám vyprodává stadióny po celém světě. 

Reklama

Výběr článků

Načítám