Hlavní obsah

Mňága a Žďorp natočí v Lucerna Music Baru první koncertní DVD

– Praha

Skupina Mňága a Žďorp natočí ve čtvrtek v pražském Lucerna Music Baru své první koncertní DVD. Muzikanti z Valašského Meziříčí za svou více než dvacetiletou kariéru odehráli tisíce koncertů, vydali 12 řadových desek, dva výběry hitů, natočili film a videoklipy, koncertní DVD z Prahy však bude jejich první.

Článek

"Připadá nám, že je na to tak akorát čas. Jsme docela ve formě, dvouhodinový program je v pohodě a Music Bar je naše pražská koncertní adresa, kterou máme rádi," uvedl frontman kapely Petr Fiala.

DVD Mňágy a Žďorp vyjde příští rok. Přestože kapela v současnosti pracuje na nové studiové desce, při koncertu bude především vzpomínat. "Spíš to bereme jako záznam toho, co bylo a je, než toho, co bude," podotkl Fiala.

Seznam přichystaných písní nabídne průřez kariérou Mňágy včetně písní Nejlíp jim bylo, I cesta může být cíl, Písnička pro tebe nebo Spaste svoje duše. Určitě nebude chybět nejstarší hit kapely Hodinový hotel. "Hrajeme ho pořád a budeme ho hrát furt! Je to parádní písnička a jsem rád, že jsme ji složili my a ne někdo jiný," podotkl Fiala.

Ve svých počátcích Mňága a Žďorp proslula pódiovými uniformami svých členů. Vystupovali v modrobílých námořnických oblečcích nebo jako cvičenci v červených trenýrkách a bílých tričkách. Na natáčení DVD chystají "civilní" oblečení. "Teď už musíme být proslulí pouze svými písněmi," uvedl s úsměvem Fiala a dodal, že kapela nyní vystupuje v tom, v čem se cítí dobře.

Skupinu Mňága a Žďorp Fiala založil ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku v roce 1987, debutové album Made in Valmez jí vyšlo v roce 1991. Loňská novinka Na stanici polární je jejím dvanáctým studiovým albem. Fiala alba občas prokládá vlastními sólovými projekty. Fiktivní historii kapely širšímu publiku představil v roce 1996 mystifikační dokument režiséra Petra Zelenky Mňága - Happy end.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám