Hlavní obsah

Tomáš Vorel: pracuji na pokračování Cesty z města

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Tomáš Vorel právě uvedl do kin svou novinku Ulovit miliardáře s Tomášem Matonohou v hlavní roli a už pracuje na dalším scénáři. V moderovaném online chatu Novinek ve čtvrtek odpovídal na otázky čtenářů.

Článek

Film Ulovit miliardáře vyjadřuje mimo jiné hlavně zklamání z české politiky. Také první dotaz čtenářů se jí týkal a Vorel přiznal, že naposledy byl u voleb "za Havla". 

"Havlovi jsem věřil. Teď jsem myslel, že půjdu konečně k volbám a zvolím knížete Karla, protože mu věřím. Ale proč se spojil s tím Kalouskem, to nechápu. Takže zase k volbám nepudu. Všechno je nějak špatně," napsal Vorel.

Miliardář je prý jeho nejotevřenější film. "Dotýká se rasizmu, náboženství, médií a toho, jak lze ze lži vyrobit pravdu a naopak. Když jsem ten film natáčel, tak jsem měl fakt strach a mám dodnes. Ale už jsem se rozhodl zbavit se své autocenzury, která mě pronásleduje při každém filmu."

Nyní se režisér Vorel chystá jít "zpět ke stromům". S Bárou Nimcovou píše scénář Cesta lesa, což je volné pokračování Cesty z města.

Tím, že velká část recenzí na jeho film byla velmi negativní, se prý nezabývá. "Od dob Kamenného mostu žádné recenze a kritiky a názory nečtu, protože mě to tenkrát dohnalo málem k sebevraždě. Když si chci něco dozvědět, tak jdu do kina, nebo čtu knihu, nebo se dívám do ohně," dodal Vorel.

Tomáš Vorel

Režisér Tomáš Vorel se narodil v Praze roku 1957. Začínal před třiceti lety krátkými filmy jako To můj Láďa a Rychlé šípy. Současně už účinkoval v představeních Divadla Sklep. Jeho experimentální hudební satira Kouř (1990) má dnes kultovní postavení u většiny kritiků i diváků stejně jako Pražská pětka (1989). Převážně kladně byly hodnoceny i další snímky Cesta z města, Skřítek a Gympl.

Reklama

Výběr článků

Načítám