Hlavní obsah

Policisté při honičce v Krnově srazili a zabili ženu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov
Aktualizováno

V sobotu po půlnoci srazilo v Krnově policejní auto dvě osoby. Třiadvacetiletá žena namístě podlehla zranění, druhý chodec byl převezen do nemocnice. Policisté byli v akci, pronásledovali jiný ujíždějící vůz a prý měli zapnutý maják. Dechová zkouška prokázala, že nepili alkohol.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

"V sobotu po půlnoci v Krnově  policisté pronásledovali vozidlo BMW, které ohrožovalo bezpečnost silničního provozu a ujíždělo před policejní hlídkou. Na služebním vozidle měli policisté zapnutý modrý magnetický maják a při pronásledování  používali akustickou signalizaci. Do prostoru mezi pronásledovaným a pronásledujícím vozem vstoupily na přechod pro chodce zpoza křoví dvě osoby," popsala incident policejní mluvčí Pavla Tušková.

Policista nestihl střetu zabránit. Třiadvacetiletá žena byla na místě mrtvá, třicetiletý muž, který šel s ní, byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě. 

Oživovací pokusy marné 

Žena neměla šanci přežít, auto ji odhodilo na chodník a při příjezdu záchranky už nedýchala, i když svědkové se jí na místě snažili pomoci. Lékař zjistil smrtelná zranění páteře a hlavy, oživovací pokusy neměly úspěch.

Muž byl velmi vážně zraněn na břiše, hlavě a na končetinách, záchranáři ho museli připojit k umělé plicní ventilaci a nyní je ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě.   

Policisté okamžitě po nehodě vyhlásili po ujíždějícím automobilu pátrání, byla vyžádaná spolupráce se sousedními okresy. Hledané BMW poměrně brzy nalezli a zjistili si majitele.

Policisté a tragické nehody

23. prosince 2004 - Policejní vůz v Brně-Králově Poli porazil jednašedesátiletého chodce, který v nemocnici podlehl těžkým zraněním. Policejní Škoda Fabia se s mužem střetla na křižovatce ulic Palackého a Boženy Němcové.

26. září 2005 - V pražské vinohradské nemocnici zemřel sedmaosmdesátiletý muž, kterého na Vinohradské třídě srazil policejní automobil.

23. září 2006 - Policista přejel nedaleko obce Havlovice na Domažlicku chodce, který na místě svým zraněním podlehl. Šestatřicetiletý muž šel středem vozovky v protisměru jízdy policisty, jenž tudy projížděl se soukromým vozidlem.

23. srpna 2008 - Policista ve služebním voze havaroval v Mošnově na Novojičínsku. Na silnici porazil asi čtyřicetiletého muže, který na místě zemřel.

26. září 2009 - Policejní automobil při pronásledování ujíždějícího vozu srazil v Krnově na Bruntálsku dva chodce, jeden na místě zemřel, další utrpěl vážná zranění.

čtk

"Oba policisté byli podrobeni orientační dechové zkoušce s negativním výsledkem a následně i odběru krve. Byly zahájeny úkony v trestním řízení a případ si převzala Inspekce PČR," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám