Hlavní obsah

V Přerově zahraje Brad Mehldau

Československý jazzový festival oslaví čtvrtstoletí obnovené festivalové historie v Přerově od 22. do 24. října. Představí se celá řada zahraničních hvězd - Steve Gadd, varhaník Joey DeFrancesco, barytonsaxofonista Ronnie Cuber a kytarista Paul Bollenbeck nebo pianista Brad Mehldau.

Článek

"V pátek 23. října vystoupí v přerovském Městském domě pianista Brad Mehldau se svým triem. Mimořádný sólista, jenž několikrát triumfoval v anketách časopisu Down Beat a dočkal se řady dalších prestižních ocenění, přicestuje společně s kontrabasistou Larrym Grenadierem a bubeníkem Jeffem Ballardem," uvedl Jiří Hlinka z agentury Smart Communication.

"Brad Mehldau je rozpolcenou hudební osobností. Je to sice v první řadě a především improvizátor, milující překvapení a zázrak, který se rodí ze spontánního hudebního nápadu vyjadřovaného okamžitě v reálném čase. Zároveň ho ale také hluboce fascinuje architektura hudební formy, o čemž svědčí všechno, co hraje. Z každé skladby vyzařuje silný pocit epického oblouku, který je vyjádřen na začátku, na konci nebo zůstává záměrně nevysloven," domnívá se dramaturg Aleš Benda.

Přijede také nová skupina Joe Lovano Us Five, kde hraje mimo jiné v poslední době hodně probíraná  kontrabasistka Esperanza Spalding.

Více informací na www.csjf.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám