Hlavní obsah

Začíná sezóna Pražských symfoniků FOK, vystoupí i Kožená

Právo, Vladimír Říha

Středečním a čtvrtečním koncertem ve Smetanově síni začíná orchestr Pražských symfoniků FOK jubilejní 75. sezónu. Za řízení šéfdirigenta Jiřího Kouta zazní Beethovenova 7. symfonie A dur a Straussův Don Quijote.

Článek

Do sezóny 2009/2010 připravil FOK kolem 90 koncertů v 10 cyklech. Mezi dirigenty budou všichni žijící bývalí šéfdirigenti včetně Jiřího Bělohlávka, Martina Turnovského a Serge Bauda.

„Sólově chceme představit hlavně naše členy,“ řekl ředitel Ilja Šmíd. „Ale přijedou i Rusové Nikolaj Děmiděnko či Boris Giltburg,“ pokračoval. Jako novinku zavádí FOK cyklus čtyř koncertů v neděli dopoledne.

Perlou sezóny bude Kožená a Serge Baudo

Hitem sezóny bude 1. listopadu v Rudolfinu koncert pěvkyně Magdaleny Kožené s áriemi Vivaldiho s italským souborem Venice Baroque Orchestra řízeným Andreou Marconem. „Dalším mimořádným koncertem bude Má vlast 28. 10. s naším velkým přítelem a bývalým šéfdirigentem Sergem Baudem,“ oznamuje Šmíd. FOK také začíná na vlastním labelu vydávat CD, první je Má vlast s Tomášem Netopilem z loňského koncertu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám