Hlavní obsah

Pořad Primy Ano, šéfe! míří na Znojemský hrozen

Právo, jp

Tři díly úspěšného pořadu TV Prima Ano, šéfe! s drsným kuchařem Zdeňkem Pohlreichem nebo pořad České televize Kuchařská pohotovost – Moravské choutky budou soutěžit s dalšími zhruba stočtyřiceti českými i zahraničními snímky na letošním 11. ročníku mezinárodního festivalu televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii Znojemský hrozen, který se koná ve známém jihomoravském městě vína od úterý 15. do pátku 18. září.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem

Článek

Čeští „televizní“ kuchaři tak obrazně řečeno poměří své znalosti se světovými uznávanými kuchaři na obrazovkách, jako je Jamie Oliver, Gordon Ramsey nebo Kylie Kwongová.

Festival, jenž má tři soutěžní sekce –rozhlasovou, televizní a reklamních spotů, je mezi návštěvníky oblíben i kvůli bohaté nabídce doprovodných programů. Národní speciality představí tento rok Rumunsko a Švédsko.

Veřejnost může v pátek na závěr festivalu ochutnat na Masarykově náměstí ve Znojmě klasická česká jídla, ryby, mysliveckou kuchyni, vína a piva naší země na Národním dni Česka. Nebude chybět tradiční sommelierská soutěž juniorů v Louckém klášteře.

Z kulturních akcí festivalu, jehož je Právo mediálním partnerem, se diváci mohou těšit ve středu 16. září na koncert houslového virtuoza Václava Hudečka. Žáci i potěr z mateřských školek z celé republiky poslaly kresby do své oblíbené kreslířské soutěž Plný talíř malování.

Reklama

Výběr článků

Načítám