Hlavní obsah

Vítězka soutěže o zájezd na Aljašku: Beru si s sebou krmení pro medvědy

Novinky, Veronika Hušková

Soutěž s Novinkami o exkluzivní zájezd na Aljašku má svou vítězku. Stala se jí třiatřicetiletá Nina Kučerová z České Lípy, která poslala do redakce jednu z dvaceti tisíc správných odpovědí na otázku k novému filmu Návrh. "Když mi volali, že jsem vyhrála zrovna já, myslela jsem si, že je to vtip, " řekla o svých prvních pocitech šťastná vítězka, která se prý nejvíce těší na pravou severskou divočinu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Vítězka soutěže Nina Kučerová

Článek

Když Nina Kučerová uviděla na Seznamu výzvu Novinek k soutěžení o dovolenou na Aljašce, ani na chvíli neváhala. Program zájezdu, který výherci sliboval poznání panenské přírody včetně pozorování medvědů či velryb návštěvu místních lázní i indiánského komunitního centra, ji nadchl.

Soutěž se týkala nového filmu Návrh společnosti Falcon se Sandrou Bullock v hlavní roli. Film se točil právě na Aljašce. Čtenáři měli správně odpovědět na otázku: Jaké národnosti je matka hlavní představitelky Sandry Bollockové, která hraje ve filmu knižní editorku. Správná odpověď byla "Němka" a to Nina Kučerová věděla.

"Jsem docela soutěživý typ, tak jsem si říkala, že to zkusím. Že by to ale skutečně mohlo vyjít, to jsem vážně nečekala. Pravděpodobnost, že vylosují mě zrovna byla strašně malá...," tvrdila v rozhovoru ještě pořád překvapená žena, která se na vyhraný zájezd chystá s přítelem.

Co vás na Aljašce láká nejvíce?

Nejvíce se těším, že uvidím opravdovou divočinu. Všichni mluví o tom, jaká je na Aljašce úžasná panenská příroda. V programu zájezdu slibují, že se pojede za medvědy, uvidím velryby a navštívím i komunitní centrum indiánů. Přítel se zase nejvíc těší na návštěvu speciálního centra pro dravce.

Byla jste už někdy v severských zemích nebo vůbec tak daleko?

Byla jsem nejdál v Řecku. Obvykle cestujeme po Evropě jako asi většina lidí. Nikdy jsem také nebyla na tak aktivním zájezdu. Normálně jezdíme na pobytové dovolené, tohle bude určitě změna.

Od výhry máte rok na výběr termínu, už víte, kdy pojedete?

Ještě vůbec, snažili jsme se zjistit, kdy je to tam nejlepší, ale sehnat na internetu informace o Aljašce není zrovna snadné. Vím ale jistě, že v zimě určitě jet nechci, spíše to vidím na jaro či podzim.

Už přemýšlíte o tom, co si sbalíte do kufru?

Určitě nesmím zapomenout videokameru, teplé oblečení, slovník a krmení pro medvědy, aby nás nechali na pokoji.

Divočiny a medvědů na Aljašce se nebojíte?

Jistěže trochu obavy mám, ale jen jako z cesty do každé neznámé země.

Čeká vás nejspíše dlouhý let, prý může trvat i 26 hodin. Nemáte z toho obavy?

No jo, no, to k tomu prostě patří. Rozhodně je to lepší, než kdybych měla jet lodí, to bych se bála víc a nejspíš bych strávila celou cestu v kabině.

Film Návrh je romatickou komedií plnou zvratů
Hlavní hrdinka Margaret (Sandra Bullocková) je vlivná knižní redaktorka, které hrozí deportace do rodné Kanady. Proto si narychlo vymyslí, že je zasnoubená se svým nic netušícím asistentem Andrewem (Ryan Reynolds), kterého však celé roky ponižovala. Ten sice souhlasí, že se na jejím divadle bude podílet, ale má několik podivných podmínek. Pár se vydává na Aljašku za jeho rodinou a Margaret, městské děvče, které je zvyklé mít vše pod kontrolou, zjišťuje, že z jedné prekérní situace padá hned do další. Protože svatba je co nevidět a imigrační úředník jim je na stopě, rozhodnou se Margaret a Andrew s jistým váháním i přes nejistý výsledek v celé šarádě pokračovat až do konce.Režisérkou komedie, která měla v ČR premiéru 27. srpna je Anne Fletcher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám