Hlavní obsah

Faith No More jsou po dlouhé pauze plní energie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert Faith No More byl v Praze očekáván s obrovským napětím. Více než deset let nic nového nevydali a ti, kteří je dříve poslouchali, byli zvědaví, jak dobří mohou být dnešní "Feiti". O tom, že jsou stále hudebním fenoménem svědčila k zalknutí přecpaná hala na pražském Výstavišti a cedulka vyprodáno na pokladně. Když v devět hodin konečně spustili, fanoušci si mohli oddechnout: ano, jsou stále stejní, jen o deset let starší.

Článek

Frontman Mike Patton uvítal pražské publikum v červeném obleku a odstartoval přehlídku největších hitů své kapely. Zpíval suverénně, bezchybně, žádné šumlování si nedovolil, naplno se opíral do rockových pasáží, ve kterých často přechází až do hysterického křiku. Vzápětí ale byl schopen bez problémů přehodit výhybku k soul-jazzovým výletům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Faith No More

Faith No More přehráli své nejzásadnější věci z 90. let (Evidence, Last Cup of Sorrow, Epic, Midlife Crisis, Easy), ovšem na koncert s novými hity si ještě budeme muset počkat. Fanouškům to bylo srdečně jedno, většina z nich byla nadšena, že si může po mnoha letech zase vychutnat vynikající skupinu, kterou poslouchala už na střední škole.

Mnozí si zazpívali refrény a když přišla na řadu proslulá coververze Lionela Richieho Easy, nejeden z příznivců Faith No More našpulil ústa, aby napodobil notoricky známé klouzavé kytarové sólo broukáním "tudududů-du". Nadšená atmosféra se udržela téměř po celý koncert, i když někteří nepochopili, co měla znamenat citace Vangelise v závěru. Asi vtip.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Faith No More

V každém případě Faith No More v Praze předvedli grandiózní comeback a fanoušci je za to odměnili upřímnými ovacemi. Až na to, že ze začátku občas něco zapraskalo v reproduktorech, nebylo co vytknout.

Faith No More patřili v 90. letech vedle Nirvany a "Gánů" ke světové špičce a ukázalo se, že i dnes můžou vyprodat stadióny, aniž by vydali novou desku. Vypovídá to o jejich kvalitě a možná i o (ne)kvalitě současných rockových kapel.

Celkové hodnocení: 85%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám