Hlavní obsah

Letní slavnosti staré hudby končí Večerem v Benátkách

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večer v Benátkách se nazývá program úterního koncertu, kterým v pražském Rudolfinu skončí Letní slavnosti staré hudby. Desátý ročník festivalu autentické interpretace hudby renesance a baroka si přichystal na závěr skutečný bonbónek.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Desátý ročník Letních slavností staré hudby bude zakončen v Rudolfinu.

Článek

Vystoupení známého francouzského souboru Le Poéme Harmonique přenese od 20 hod. do Dvořákova sálu atmosféru Benátek 16. a 17. století.

Čtyři vokalisté a pět hudebníků vedených Vincentem Dumestrem přednesou ukázky z děl Monteverdiho, Mariniho, Manelliho a Ferrariho z doby, kdy barokní Benátky byly hudební velmocí.

O scénickou podobu večera se postará herec a režisér Benjamin Lazar, známý u nás z hostování francouzských souborů z minulosti. Lazar je expert na barokní deklamaci a gestiku.

Reklama

Související články

Stará hudba s Němci a Italy okouzlila Prahu

Letní slavnosti staré hudby ve svém 10. ročníku nabízejí Pražanům výjimečné zážitky a naposledy nadchly posluchače dva zahraniční soubory patřící ke špičce...

Výběr článků

Načítám