Hlavní obsah

Punkoví Gogol Bordello znovu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americká punková kapela Gogol Bordello složená převážně z romských muzikantů pocházejících z východní Evropy opět zahraje v Česku. Devítičlenný soubor, jenž slavil úspěch na letošním festivalu Rock for People, vystoupí na samostatném koncertu 11. prosince v Incheba Aréně v Praze, informoval o tom mluvčí pořadatelů Jiří Sedlák.

Foto: Profimedia.cz

Punková kapela Gogol Bordello znovu navštíví Prahu.

Článek

Koncert pro 3 000 lidí by měl být podle Sedláka divoký podobně jako každé vystoupení skupiny, která si našla už mnoho českých fanoušků. "Začínali hrát v Česku pro zhruba 150 lidí, před dvěma lety v pražském Divadla Archa bylo 1 200 lístků vyprodáno dva měsíce před koncertem," připomněl Sedlák.

Posluchači uslyší oblíbené hity i novinky. "Bude to průřez celou tvorbou, zatím nevíme, jak dlouho bude koncert trvat, ale hrávají až dvě hodiny," doplnil mluvčí.

Písničky kapely Gogol Bordello, která vznikla v roce 1999, vycházejí z ruské a romské melodiky, jejich podání je ale punkové. Jméno kapely odkazuje jak na ruského spisovatele Nikolaje Vasiljeviče Gogola, tak na vulgární atmosféru veřejných domů.

Na koncertech zní kombinace romské hudby se styly jako ska, rokenrol, flamenco i punk. Vůdčí osobností kapely je zpěvák a kytarista Eugene Hutz, jenž prošel z Kyjeva přes utečenecké tábory v západní Evropě až do New Yorku.

Gogol Bordello vystoupili v Česku také na festivalu Colours of Ostrava, doprovázeli Madonnu na megakoncertu Live Earth na londýnském stadionu Wembley a podle Hutze se chystají dobýt celý hudební svět.

Reklama

Výběr článků

Načítám