Hlavní obsah

Kytarista The Clash Mick Jones otevřel v Londýně rockovou knihovnu

– Londýn

Kytarista punkrockové skupiny The Clash Mick Jones otevřel v Londýně rock'n'rollovou knihovnu. Vystavil v ní na 10 tisíc předmětů, které nashromáždil za více než třicet let své hudební kariéry.

Článek

Knihovnu otevřel do 25. srpna v londýnské čtvrti Notting Hill nedaleko místa, kde se zpěvákem Joem Strummerem založili v roce 1976 skupinu The Clash. Kapela se stala jednou z nejvýraznějších punkových ikon a například její album London Calling považují kritici za jednu z nejlepších rockových desek vůbec.

Návštěvníci Jonesovy gerilové rock'n'rollové knihovny se mohou zdarma podívat na grafické návrhy obalů alb The Clash, kostýmy z koncertů, stará nahrávací zařízení, ale i krabice od pizzy z turné skupiny či některé předměty, které patřily členům Beatles.

Je to velmi osobní sbírka, ale nechci, aby knihovna byla jen pro fanoušky The Clash,
Mick Jones

"Jsou to vzpomínky na minulé století a součást historie britské hudby," řekl Jones, který chtěl, aby jeho knihovna byla "přímou uměleckou výzvou" oficiálním hudebním muzeím.

Návštěvníci by mohli zahlédnout i Jonese, který bude ve svém studiu ve vedlejším domě nahrávat s hostujícími kapelami skladby pro nadaci Strummerville pojmenovanou po frontmanovi The Clash. Skupina se rozpadla v polovině 80. let, Joe Strummer zemřel v roce 2002.

Reklama

Výběr článků

Načítám