Hlavní obsah

Festival ProArt je otevřen zájemcům o lekce tance a zpěvu

– Praha

V Dejvickém divadle začala pražská část šestého ročníku festivalu ProArt. Festival tvůrčích dílen se v minulých dnech konal také v Brně. V hlavním městě jej zahájila premiéra autorského projektu uměleckého ředitele festivalu Martina Dvořáka.

Foto: Tanec Praha, Právo

Zájemci se pod vedením profesionálů budou učit tanci. Ilustrační foto.

Článek

Celý týden se budou konat lekce tance, zpěvu, herectví a fotografie. Akce vyvrcholí v neděli 2. srpna závěrečným představením účastníků jednotlivých kurzů.

"Představení Memoires jsme připravovali celé jaro a bylo pro nás vyvrcholením sezóny," oznámila výkonná ředitelka festivalu Alena Pajasová. Taneční představení se volně inspirovalo životními osudy prvorepublikových hereček a sester Lídy Baarové a Zory Janů.

ProArt v Praze potrvá celý týden a nabídne umělecké ateliéry, v kterých bude vyučovat patnáct pedagogů z osmi zemí. Českou republiku bude zastupovat na hodinách zpěvu mimo jiné Eduard Klezla, kterého veřejnost zná jako porotce pěvecké soutěže SuperStar. Kromě Čechů a Slováků přijedou také učitelé z Malajsie, Rakouska, Japonska, Řecka, Francie a Švýcarska.

Jednotlivé lekce se budou odehrávat v sálech Tyršova domu na Újezdě, v Dejvickém divadle, v klubu Rock Café a v Městské knihovně. Do některých hodin se zájemci mohou přihlásit i přímo na místě. Lekce jsou odstupňovány podle obtížnosti, a vybrat si tak může opravdu každý. Pořadatelé předpokládají, že kurzů se zúčastní asi stovka lidí.

Kromě denních workshopů se každý večer uskuteční představení některého z pedagogů. Všechny večery jsou věnovány především současnému tanci a pohybovému divadlu.

Reklama

Výběr článků

Načítám