Hlavní obsah

Shaggy bavil Prahu s mikrofonem v kalhotách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jamajský reggae-dancehallový zpěvák Shaggy, majitel nezaměnitelného basu, v úterý svým koncertem pokřtil Freestyle Park v pražských Modřanech. Vzhledem k hudebnímu žánru, který reprezentuje, a letnímu počasí si nemohl vybrat lepší místo. K atmosféře přispěl uvolněný rytmus houpavých písní, Shaggyho šoumenství i zapadající Slunce. Před pódiem i na přilehlém trávníku se od prvního taktu tančilo.

Článek

Shaggy vstoupil na pódium po krátkém instrumentálním úvodu za zvuku fanfár a hned se začal po vzoru jamajských bavičů naparovat jako kohout. S mikrofonem zastrčeným v kalhotách mlčky obešel pódium a až po chvíli spustil hit Mr. Boombastic.

Zazněly i další známé písně In the Summertime, Oh Carolina, Rivers of Babylon, It Wasnť Me, Angel, Fly High. Po nadšeném vřískotu publika přidal frontman ještě hit Feel the Rush. Značnou část repertoáru tvořily coververze, v Shaggyho případě to ale není ke škodě, jeho pojetí je invenční a jeho unikátní hlas posunuje skladby převážně z 60. let, zlatého období reggae a soulu, daleko od originálů.

Neříkají mi Mr. Lova Lova nadarmo

Do reggae rytmů vkládá i hip-hop a nezapomíná na taneční kreace. V závěru ale ukázal svou křehčí stránku, když působivě podal zamyšlenou soulovou skladbu Strength of a Woman. Mezitím se předvedli i čtyři doprovodní vokalisté, mezi kterými vynikala mladá dívka, kterou představili jako Aishu. 

Shaggyho koncert by ovšem nebyl stoprocentní bez jeho hlášek a frontman na ně nezapomínal. "Jestli jste přivedli ženy na koncert Shaggyho, jste pošetilci. Neříkají mi Mr. Lova Lova nadarmo," varoval, zatímco divoce pohupoval boky. S obecenstvem neustále spolupracoval jako zkušený entertainer a kromě obvyklého mávání rukou a zpívání refrénů vymýšlel hry jako "Kdo je nadržený, ať zvedne ruku."

Excelentní zpěvák a bavič Shaggy oplývá charismatem, které nelze přenést na žádné CD. Zajít na jeho koncert se proto vyplatí.

Reklama

Výběr článků

Načítám