Hlavní obsah

Na Festivalu Slunce vystoupí bývalý zpěvák Genesis Ray Wilson

Právo, Šárka Hellerová

,,Na své kariéře miluju různorodost," řekl v rozhovoru bývalý zpěvák Genesis Ray Wilson, který v sobotu 18.7. 2009 vystoupí na festivalu Slunce. Festival Slunce bude probíhat od 17.7. do 18.07.2009. Účastní se ho interpreti jako Xindl X, Helemese, Alibaba a další.

Foto: Foto archív , Právo

Ray Wilson vystoupí Na Černohorském Festivalu Slunce ve Strážnici zítra.

Článek

Poprvé jste v České republice vystupoval v roce 1998 s Genesis a od té doby jste se sem vrátil několikrát. Co jste v naší zemi prožil?

Pokaždé vřelé přijetí a dobré publikum. Češi mají dobrou duši a charakter. Jsem moc rád, že se k vám teď vracím s kapelou. Moc se na koncerty těším.

V sobotu vystoupíte ve Strážnici jako Ray Wilson and Stiltskin. Proč ne pouze jako Stiltskin?

Za posledních třináct let jsem se stal známějším pod svým vlastním jménem, ale nyní hraji opět s kapelou Stiltskin. Koncerty se skládají z mých sólových písní, z písní z dob Genesis, ale i písní z obou alb Stiltskin, The Mind’s Eye a SHE. Upravuji sety, až když vidím své publikum. Podle toho, jak na co reaguje, se rozhoduji, co budu hrát. Každopádně to bude legrace, to si jsem jistý.

Prošel jste kapelami Stiltskin a Genesis, spolupracoval jste s různými umělci (Scorpions, Armin Van Buuren...). Proč jste neskončil jako regulérní frontman nějakého uskupení?

Jsem nepokojný a neustále se snažím zkoušet nové věci. Miluji na své kariéře její různorodost. Lidé, kteří mě znají, už si zvykli ji od mých koncertů očekávat.

Festival, na kterém budete hrát, se jmenuje Festival Slunce. Jsou vaše písně prosluněné?

Obvykle ne, ale skladba Lemon Yellow Sun by mohla fungovat, že?

Nesou texty na vašem nejnovějším albu Propaganda Man nějaké poselství?

Mé texty vždy nějaké obsahují. Poslední album hovoří o klíčových aspektech života. O míru, důvěře, pravdě, slušnosti, bezúhonnosti a podobně.

Reklama

Související témata:

Související články

Patti Smith v Praze uctila Michaela Jacksona

I pražské publikum se podobně jako diváci koncertu Patti Smith v Arezzu dočkalo ve středu v Arše zvláštního paradoxu. Zpěvačka, která je ztělesněním...

Ozzy se rozloučil s kytaristou

Po dvaadvaceti letech plodné spolupráce se britský zpěvák Ozzy Osbourne umělecky rozešel se svým dosavadním kytaristou Zakkem Wyldem. Rozloučení udělal však po...

Výběr článků

Načítám